Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ishaq beskylldes för oseriös stöld av frågan om Nattcaféet

Ella Kardemark (KD) gick till hårt angrepp mot Fabio Ishaq (–) i kommunfullmäktige för att han enligt henne försökt stjäla frågan om utslussningsboende på Nattcaféet på ett oseriöst sätt.
– Han kastar hellre brödsmulor åt dem som inget har, än att satsa på en långsiktigt hållbar lösning, förklarade hon från talarstolen – men fick inget svar från honom.

HP har tidigare beskrivit hur Ella Kardemark (KD) vid kommunfullmäktiges sammanträde i maj försökte få de andra partierna att ge ett förhandslöfte inför det budgetarbete som ska ske efter valet – oavsett hur det då ser ut med olika majoriteter. Det hon efterlyste var en signal till Nattcaféet om att avsätta en miljon kronor om året till utslussningsverksamhet för hemlösa från och med 2023, så att förberedelser och rekrytering av personal kan starta i god tid.

Efter detta föreslog den politiske vilden Fabio Ishaq, som kandiderar för Halmstads Lokala Parti i höstens val, att kommunstyrelsen redan nu skulle anslå en miljon kronor från den pott som finns för oförutsedda utgifter.

– Om nu verkligen Ella och Tania brinner för den här frågan känns det konstigt att de inte nappade på mitt förslag, påpekade Ishaq i HP efteråt, med adress även till Tania Bengtsson (V).

Kollega krävde förklaring

På torsdagens kommunfullmäktige följde hans partikollega Ulf Holmgren (–) upp med att kräva en förklaring av Kardemark.

– Jag blev så glad Ella när du lyfte frågan vid förra fullmäktigemötet. Jag kände att jag fick rätt när jag hävdat att Nattcaféet behöver mer pengar, menade han.

Förvånad att Ishaq duckade

Kardemark svarade med förvåning över att Ishaq satt längst fram i fullmäktigesalen utan att ta debatten.

– Fabio kastade upp Kristdemokraternas förslag som ett eget initiativ i kommunstyrelsen, påpekade hon och lyfte fram en debattartikel om frågan som hon fått publicerad i HP redan i januari.

– Med hans förslag skulle en långsiktig satsning lösas med tillfälliga slantar.

Syrlig fråga

Hon citerade även vad Ishaq sagt när han bröt sig ur SD för att bilda ett eget parti.

– Då hette det att ni tagit med er all kompetens från Sverigedemokraterna och de som tagit fram SD:s budget. Men vilken ekonomisk kompetens har ni tagit med er som menar att planerad, utökad verksamhet med start 2023 ska ses som en oförutsedd händelse 2022? undrade Kardemark syrligt.

– Och vilken personalpolitisk förmåga har ni fått med er som kan mena att man ska anställa personal för en tillfällig slant, som några månader senare kan behöva avskedas om inte satsningen finns med i kommunens långsiktiga budget, fortsatte hon.

Bekänna färg

Ulf Holmgren betonade att han inte kunde tala för Ishaq, men svarade:

– Tanken var att Nattcaféet skulle få en signal om att det finns pengar för att våga satsa och att det sedan är upp till partierna att bekänna färg om det är viktig att hemlösa ska få ett eget boende där det går att stänga dörren efter sig.

I stället för att göra gemensam sak med oss valde Fabio egen politisk vinning och gick helt vilse i våra fotspår.

– Vi sitter ju tillsammans i socialnämnden, så jag betvivlar inte att dina intentioner är genuint goda Ulf, men KD kan inte stödja en oseriös variant av sitt eget förslag, konstaterade Kardemark.

– Fabio är oss svaret skyldig. I stället för att göra gemensam sak med oss valde han egen politisk vinning och gick helt vilse i våra fotspår, avslutade hon från talarstolen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!