Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Eftersom att många uteburar är obrukbara så kan katthemmet inte hjälpa alla katter som behöver deras hjälp.

Intresset är stort för att hjälpa katthem

Under torsdagskvällen förstördes taket över uteburarna på Katthemmet i Norre katts park. Nu har flera personer hört av sig som vill vara med och hjälpa till med återuppbyggnaden.

– Det är många snickare och mycket folk som har erbjudit sig och vill hjälpa till, säger Mia Carlsson, Djurskyddet Kattfotens katthem.
Hallandsposten har tidigare berättat om händelsen som inträffade vid 21.30-tiden på torsdagskvällen. Vid tidpunkten var det flera personer i parken som uppmärksammade att sex till åtta tonårspojkar befann sig uppe på plasttaket över uteburarna. Pojkarna stampade hål i taket och det fanns risk för att de panikslagna katterna skulle ta sig ut. Vittnen kontaktade katthemmet som i sin tur larmade polis. 
På grund av det trasiga taket kan katthemmet nu inte använda alla uteburar och det ställer till stora bekymmer.
– Vi har kaos. Jag får larm på larm och jag har inga burar att satta akuta ärenden i längre, så nu måste jag förlita mig på jourhem och det är inte det lättaste på sommaren, säger Mia Carlsson.
Katthemmet får dagligen in flera samtal om katter som behöver hjälp och väntekön kommer att bli lång om taket inte åtgärdas snart. Men Mia Carlsson är glad för stödet från allmänheten och ser positivt på framtiden.
– Det känns jättebra att vi har fått detta enorma stöd och om vi bara kommer igång snart så tror jag att det ska gå ganska fort att lösa detta, säger hon.
En av de frivilliga som vill hjälpa till är Kristoffer Gabel som driver ett allserviceföretag. Han har själv tidigare fått hjälp av Katthemmet och varit jourhem åt katter.
– Jag hade gärna hjälpt dem oavsett, men de hjälpte mig så det är klart att jag vill hjälpa dem också. Jag är både djurvän och människovän, säger han.