Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Inspirerande företagande prisades på High Five Day

Under torsdagen firades High Five Day internationellt. I Halmstad bjöd kommunens inkubator High Five in till mingel och prisutdelning.

High Five är Halmstads kommun inkubator, som jobbar med att hjälpa entreprenörer att utveckla sina affärsidéer.

– Det är en tillväxtplats för företag med tillväxtpotential. Vi satsar extra mycket på digitalisering och jämställdhet, säger Elin Petersson, affärsutvecklare på High Five Halmstad.

High Five Day är en högtidlighet som startades på amerikanska University of Virginia. Dagens syfte är att hylla och ge en high five till bekanta, hylla företagande och entreprenörskap. Det är något som man tagit fasta på i Halmstad.

Under torsdagen hölls den första utdelningen av vandringspriset High Five Hand. Priset delades ut av High Five Halmstad i samarbete med Fab Lab på Högskolan i Halmstad. 

– Vi pekar inte ut affärsidéer, utan det som avgör är hur man följer våra värdeord och värderingar, säger Elin Petersson.

Värdeorden som är viktiga att följa är inspirerande, inkluderande, nyskapande, handlingskraftig och med kunden i fokus.

De första vinnarna av vandringspriset, och 20 000 kronor, blev William Wolff, Felix Sällström, Carl Halonen Hansson och Christoffer Olsson. De fyra killarna jobbar med att utveckla en ny form av shaker för träningsmarknaden.

– Det känns overkligt. Det var verkligen ingenting som vi hade väntat oss, säger William Wolff.

Utöver äran får ni ju 20 000, pengar kommer väl till pass nu?

– Ja, verkligen. De ska gå till produktutvecklingen. Vi hoppas på att ha vår shaker ute på marknaden allra senast i slutet av året.

Nu är tanken att prisutdelningen ska kunna bli en årlig tillställning.

– Tanken är att det ska bli större och större. Vi börjar i mindre skala, men förhoppningsvis kan vi göra ett större jippo av det, säger Elin Petersson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här