Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Inslussning på Systembolaget i påsk

Var ute i god tid till Systembolaget nu i påsk. Som en följd av coronaviruset så införs nu inslussning i butiker med högt besökstryck. Redan under onsdagen var det kö utanför butiken på Flygstaden.

Påsken är en högtid som Systembolaget brukar ha mycket att göra. I och med coronasmittan så har restaurangbesöken minskat samt inköpsresorna av alkohol till Tyskland och Danmark uteblivit. Detta har medfört en ökad försäljning för Systembolaget. För att minska risken för smitta mellan kunder i påskrusningen så tar man nu till nya medel.

- Vi kommer definitivt behöva ha inslussning på butikerna i Halmstad under påsken. Det är helt klart beroende på storleken på butiken och på kundtillströmningen, säger Lennart Agén presschef Systembolaget.

Utanför Systembolagets butik på Flygstaden ringlade en liten kö redan under onsdagen. En butiksanställd såg till att släppa på köande efter principen "en ut - en in" för hålla på den sociala distanseringen som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

I kön utanför står Karl-Gösta Johansson och väntar på att få bli insläppt.

- Jag stod borta vid Maxi och hörde om inslussningen. Det går väl an att få köa lite.

Ut ur butiken kommer Carola Harrysson som handlat lite vin till det stundande påskfirandet.

- Jag hade nog tur för jag slapp att köa, säger hon och tillägger, jag tycker att det är bra att man respekterar smittan och tar den på allvar.

Värre tror hon att köerna kommer att bli under skärtorsdagen och på påskafton. Från Systembolaget sida så kan man inte lova längre öppettider i påsk.

- Alla som står i kön när klockan slår 19.00 kommer att få handla. Kom i tid och ju tidigare på dagen du kommer för att handla desto bättre vill jag påstå, rekommenderar Lennart Agén.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här