Insamlingssuccé gör att första lastbilen kan åka före jul

Insamlingen Hjälp oss fylla lastbilen 2020 går så bra att de tre läkarna som arrangerar den hoppas att en första lastbil redan i nästa vecka kan lämna Halmstad. Det krävs dock att Halmstadborna i helgen hjälper till att fylla den.

ANNONS
|

Tidigare i veckan berättade vi om de tre läkarna Anna Hallén, Lotta Delling och Jörgen Hallgren som för tredje året arrangerar insamlingen Hjälp oss fylla lastbilen. I år har de fått coronaanpassa insamlingen då folk får boka in en tid för att lämna saker som de vill skänka.

Intresset bland Halmstadborna och företag har visat sig vara större än de räknat med, så redan i nästa vecka kan första lastbilen med förnödenheter gå iväg till flyktingläger i Grekland.

– Eftersom vi i år har ett långsammare tempo med insamlingen så trodde vi att den först i slutet av januari skulle vara full. Det som nu har tillkommit är att vi fått ett avtal med Unilever som skänker stora mängder med pallar av mat som kommer att fylla en bra bit av lastbilen, säger Anna Hallén som är en av initiativtagarna.

ANNONS

LÄS MER:Läkare samlar in kläder till flyktingläger i Grekland

Transporten blir möjligt genom att DHL sponsrar arrangemanget med en extra lastbil. För att den inte ska behöva gå ner halvfull så utökar nu arrangörerna inlämningstiderna på lördag och söndag till mellan klockan 10 och 16.

– Nu till helgen behöver vi därför fylla den resterande halva lastbilen, vilket borde motsvara drygt 500 kartonger, gissar Anna Hallén.

Halmstadborna har varit otroligt givmilda, men vissa saker tvingas arrangörerna tyvärr tacka nej till som skrymmande madrasser som tar för stor plats på flaket. Nu hoppas de på att alla som vill hjälpa till att skänka saker, börjar att leta fram avlagda kläder och skor som ändå inte används och i stället kan hjälpa att värma flyktingar i stort behov.

– Det vi främst behöver få in är varma kläder för barn, herr och dam men det är allra störst brist på herrkläder. Sedan är blöjor också en stor brist och dyra att köpa nytt.

Hon tillägger att barnvagnar är otroligt viktiga att få in så att de riktigt små barnen inte behöver sova direkt på den kalla marken. Även tält och skyddsutrustning är bra saker som man kan passa på att skänka i dessa coronatider.

Mer information om tider och hur ni kommer i kontakt med Hjälp oss fylla lastbilen 2020 hittar ni här.

ANNONS
ANNONS