Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Ingen extra beredskap inför Knud

Under fredagsförmiddagen höll Halmstads kommun och andra myndigheter en konferens kring hur man ska tackla stormen Knud.

På fredagsförmiddagen hölls en samverkanskonferens inför det förmodade busvädret. Länsstyrelsen, halländska kommuner, SMHI och energibolag diskuterar hur de ska förbereda sig på bästa sätt.

– Vi sitter gemensamt och lyssnar in SMHI. Nu har vakthavande meteorolog gjort en nedklassning av ovädret och kommit fram till att det rör sig mer norrut, säger Anna Wallefors, kommunikatör på Halmstads teknik- och fritidsförvaltning.

Därmed har Halmstads kommun och övriga parter beslutat att det inte är nödvändigt att gå in i stabsläge.

– Vi kommer att ha verksamhet som vanligt. Vid klass 1-varningar vidtar vi normalt inga extra åtgärder, säger Anna Wallefors.

SMHI har gått ut med att kan bli riktigt blåsigt i delar av södra Sverige under fredagskvällen och natten mot lördag då ett intensivt lågtryck, som fått namnet Knud, drar in från Nordsjön.

Blåsigast förväntas det bli på Skagerack och ovädret drar in över delar av Västra Götalands län med risk för storm på minst 25 sekundmeter. De enda områden Sverige där det har utfärdats klass 2-varning (med risk för mycket besvärligt väder) är Göteborg, Bohuslän, inre Dalsland och sydväst Vänern.

Hela Halland klarar sig undan med en klass 1-varning och mycket hårda vindbyar.

Läs mer om Knud:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här