Inga tydliga samband mellan överfallen

Natten till lördag skedde tre fall av oprovocerat våld på tre timmar i Halmstad. Händelserna beskrivs som snarlika och nära geografiskt – men utan direkta samband.

ANNONS
|

HP skrev i går om hur det under några timmars tid i lördags skedde tre oprovocerade överfall i Halmstad.

Det första hände i Norre katts park där en ung kvinna fick ta emot slag mot kroppen och blev dragen i håret. Senare i Söndrum blev ytterligare en kvinna brutalt överfallen. En kort stund därefter blev två unga killar misshandlade på Stenvinkelsgatan

I samtliga fall handlar det om flera förövare som beskrivs vara i 20-årsåldern. Överfallen har såvitt man kan se skett helt oprovocerat, av för offren okända personer.

Det finns ingen misstänkt för brott, men det finns bevisning i samtliga fall.

ANNONS

– Det finns dokumenterade skador och teknisk bevisning säkrad, säger polisens utredningschef i Halmstad, Martin Inglund.

I går skrev HP om hur händelserna internt hos polisen för tankarna till liknande råa överfall som bland annat drabbade två tonårsflickor i Kungsbacka förra veckan.

Utredningschefen menar att anmälningarna i Halmstad är snarlika varandra. Men man kan än så länge inte se några direkta samband, även om de skett nära i både tid och plats.

– Vi håller på och samlar in vittnesuppgifter för att få en bättre bild, säger Martin Inglund.

Än så länge är rubriceringen misshandel. Men det finns omständigheter som kan göra att det landar på grov misshandel.

Det allvarligaste våldet verkar ha utövats i fallet i Söndrum. En kvinna på cykel mötte tre män som blockerade vägen för henne vid en gångtunnel i höjd med Ica.

Hon blev nedsparkad från cykeln och brutalt slagen.

– Det är en situation som kan landa på grov misshandel, säger Martin Inglund.

Många är oroliga och vill ha ett signalement på gärningsmännen. Kommer ni att gå ut med det?

– Problemet är att uppgifterna inte är entydiga och vad vi kan se i nuläget handlar det om tre skilda händelser. Därför är det svårt för oss att ge signalement.

ANNONS

Behöver man vara orolig för att gå ut?

– Nej det ska man inte vara. Vi följer den här utvecklingen nära och vår personal i yttre tjänst är också extra vaksam. Sedan kan man ju säga generellt att det alltid är bra att tänka på säkerheten när man rör sig ute nattetid, säger Martin Inglund.

ANNONS