Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Johan Nilsson/TT
Genrebild. Bild: Johan Nilsson/TT

Inga stärkta misstankar om mord i centrala Halmstad

Den man som under måndagen greps misstänkt för mord efter att en kvinna hittats död i centrala Halmstad anhölls, förhördes och släpptes sedan på fri fot – men misstankarna kvarstår enligt polisen.

Klockan var omkring 12 på måndagen när polis och ambulans ryckte ut till en bostad i centrala Halmstad efter ett larm om hjärtstopp. I bostaden hittades en kvinna som konstaterades vara död.

Eftersom polisen inte kunde utesluta att kvinnan, som uppges vara i 50-årsåldern, har blivit utsatt för brott inleddes en förundersökning gällande mord alternativt dråp och en man, jämnårig med kvinnan, som befann sig på platsen greps. Under eftermiddagen blev mannen också anhållen och delgavs misstanke om mord.

Johanna Åström vid polisens grova brotts-rotel berättade för HP under tisdagsförmiddagen att den misstänkta mannen skulle förhöras under dagen. Vid 15-tiden kunde Åström sedan meddela att anhållandet hade hävts och att mannen släppts på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår tills vidare.

– Men misstankarna har inte stärkts sedan igår, säger Johanna Åström.

Johanna Åström berättar vidare att det kan vara svårt att bedöma en dödsorsak initialt och att man därför inleder en förundersökning gällande mord när omständigheterna är oklara.

– Vi behöver kunna vidta utredningsåtgärder och gör allt för att få en samlad bedömning. Det är lika viktigt att kunna utesluta att det är ett brott bakom dödsfallet som det är att konstatera att det är ett brott.

Under måndagen genomförde polisens tekniker en brottsplatsundersökning och rättsläkare var på plats för att undersöka kroppen – men vad undersökningarna har gett vill Johanna Åström inte kommentera.

LÄS OCKSÅ: Kvinna hittad död – utreds som mord

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!