För nära? Kommunen ska använda skyltar för att påminna om social distansering på stränderna.
För nära? Kommunen ska använda skyltar för att påminna om social distansering på stränderna. Bild: Johan Persson

Inga ”coronavakter” på stranden i sommar

Inget tyder på att man behöver ha måttband med sig för social distansering på stränderna i sommar. Att Folkhälsomyndigheternas rekommendationer följs kommer i första hand vara besökarnas ansvar – med skyltar som påminnelse för den som glömmer.

ANNONS
LocationHalmstad||

Förutom vetskapen om rådande pandemi verkar det bli som vanligt på stränderna i Halmstads kommun i sommar.

LÄS MER:Osäkert hur man kan och får ligga på stranden i sommar

Efter att ha sett över alternativet med att ha strandvakter som ser till att folksamlingarna inte blir just för tätbefolkade och samlade har man nu valt en annan väg. För att påminna strandgäster om att hålla avstånd satsar man istället på att sätta upp skyltar.

– Det kommer bli skyltning, men vi har inte vågat trycka upp dem ännu. Vi väntar på lite mer riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, säger stadsträdgårdsmästare Sofia Warpman.

Vad de riktlinjerna ska förtydliga specificerar hon inte, men menar att de inte har bestämt vilket tilltal skyltarna ska ha.

ANNONS

Närvaron av strandvakter är däremot som tidigare år.

– Vi har ju bemannat på tillgänglighetsbaden, men inte mer än vanligt. Vi har inte för avsikt att anställa fler för det, säger Warpman.

Kommunen har sommarjobbare som städar stränderna och vid behov kommer det också bli mer regelbunden städning av servicehusen i anslutning till havet.

Sofia Warpman säger att deras plan för strandlivet i sommar kommer att förklaras vid en presskonferens som väntas hållas i början på nästa vecka.

ANNONS