Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjuven upptäcktes i bageriets butik ätandes frukost. En baguette och pannbiffsmacka enligt Östras vd Mathias Jakobsson. Bild: Michel Euler
Tjuven upptäcktes i bageriets butik ätandes frukost. En baguette och pannbiffsmacka enligt Östras vd Mathias Jakobsson. Bild: Michel Euler

Inbrott på bageri – tjuv åt bakverk

Östras Bröd fick ett ovälkommet besök under tidigt morgon när en inbrottstjuv bröt sig in med hjälp av en hammare. Tjuven, en man i 35-årsåldern, blev påkommen ätandes frukost i butiken.

Tidigt på torsdagsmorgonen tog sig en man in på Östras Bröd på Gamletull genom en krossad glasruta. Personal på plats upptäckte mannen med hammare och tillkallade polis.

– Det kom in ett larm om att man gripit en man som gjort inbrott, han ska haft en hammare i handen och befunnit sig inne i butiken, berättar polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen tog med sig mannen från platsen och har nu skrivit en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns inga uppgifter om mannen plockat på sig något stöldgods, mer än vad han stoppat i munnen.

– Vad han eventuellt plockat på sig framkommer inte, men han har ätit bakverk i alla fall, säger Anna Göransson.

Baguette och en pannbiffsmacka

Mathias Jakobsson, vd på Östras Bröd, rättar polisen och berättar att det handlade om bröd och inte bakverk.

– Man kan konstatera att folk är beredda på att göra väldigt mycket för Östras produkter. Det var en baguette och en pannbiffsmacka om jag blivit rätt informerad, säger han.

Enligt Mathias Jakobsson gick allt väldigt lugnt till och han har pratat med alla ur personalen som var på plats när inbrottet skedde.

– Personal på plats samtalade med vederbörande medan de ringde polisen, det gick inte alls våldsamt till. När polisen kom kunde han gripas på ett väldigt lugnt sett, säger Mathias Jakobsson.

Efter lite extra städning och en ny glasruta kunde butiken öppna som planerat under morgonen.

– Självklart blir man överraskad. Jag har pratat med alla inblanda och ingen lider av chock. Det gick lugnt till och personen var inte våldsamt.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!