Taket. Tjuvarna sågade upp ett hål i taket om cirka 60x70 centimeter och tog sig sedan in genom det.
Taket. Tjuvarna sågade upp ett hål i taket om cirka 60x70 centimeter och tog sig sedan in genom det.

Inbrott i leksaksbutik genom hål i taket

Under natten till måndagen var det inbrott i Lekias lokaler på Stenalyckan i Halmstad. Tjuvarna tog sig in genom att såga hål i taket. I nuläget är det oklart vad de fick med sig därifrån.

ANNONS
|

Vid tvåtiden på natten mot måndagen hade Lekia, före detta Lek-Center, inbrott.

– Man har tagit sig in genom taket och kommit ner i en lokal i byggnaden. Men det är inte konstaterat att något har stulits, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.

De lokaler som tjuvarna tog sig in i är sidoutrymmen till butikslokalen.

Det är inte första gången som företaget utsätts för inbrott. Och även vid de tidigare tillfällena har tillvägagångssätten varit liknande.

– Det är många år sedan det hände sist. Någon gång har det gått in genom taket, någon gång via ett fönster och någon gång via en vägg så de har prövat lite olika sätt, säger butikschef Carl-Johan Sandström.

ANNONS

Vad som stals den här gången är alltså ännu oklart.

– Vi har inte fått det klart för oss ännu men det verkar inte som att det vara så mycket som försvann faktiskt, säger Carl Johan Sandström.

Enligt Carl-Johan Sandström är det taket och lite inredning som har skadats och han tror inte att verksamheten kommer att påverkas i någon stor utsträckning av inbrottet.

– Nej, inte alls. Vi får städa och ta dit en snickare som kan fixa taket. Det är bara att reda upp detta så det är ingen större panik. Jag hade gärna sluppit det såklart men det gjorde jag ju inte tyvärr, säger han.

Polisen genomförde en teknisk undersökning under måndagsförmiddagen. Ännu har ingen gripits.

ANNONS