Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I slutet av maj öppnar Ica Maxi på Flygstaden en sushibar i samarbeta med restaurang Takenaka. På bilden Josefin Bengtsson, Marknadschef och HR/Ekonomichef på Ica Maxi, Yasuo och Kajsa Takenaka samt Anette Bengtsson, butikschef livs. Bild: Roger Larsson
I slutet av maj öppnar Ica Maxi på Flygstaden en sushibar i samarbeta med restaurang Takenaka. På bilden Josefin Bengtsson, Marknadschef och HR/Ekonomichef på Ica Maxi, Yasuo och Kajsa Takenaka samt Anette Bengtsson, butikschef livs. Bild: Roger Larsson

Ica Maxi öppnar sushibar med Takenaka

I slutet av maj öppnar Ica Maxi på Flygstaden en sushibar i butiken. Bakom sushin står paret Yasuo och Kajsa Takenaka som driver restaurang Takenaka i Halmstad centrum.
– Det blir våra smaker och våra recept, men ett lite annorlunda utbud, säger Kajsa Takenaka.

HP har tidigare rapporterat att Ica Maxi Flygstaden förnyar butiken med bland annat större apotek och blomsteravdelning samt en Min Doktor-mottagning. Då berättade man också att man förde samtal med Umai om att driva en sushibar i butiken – och nu står det klart att en sådan blir verklighet.

Men inte ihop med Umai utan med Takenaka, som i dag har en sushirestaurang i Halmstad centrum.

LÄS MER: Kraftig ökning av e-handlad mat – Maxi Flygstaden bygger ut

– Ett jättekul projekt. Vi har fått liknande förfrågningar tidigare, bland annat om att öppna i andra städer, men vi har inte velat släppa den kontrollen vi har i vår egen restaurang, säger Kajsa Takenaka och fortsätter:

– Men nu har vi bara öppet 25 timmar i veckan och vi har tid över för att driva projektet i Flygstaden också.

Ägarna menar att man kommer känna igen sushin från Takenaka på råvarorna och stilen men att man kommer behöva anpassa menyn lite.

– Vi sätter menyerna och det är våra smaker men det kommer bli mer rullar och en blandning mellan japansk och internationell stil. Det blir färre variationer för att inte behöva göra avkall på kvaliteten.

Planen är att Ica Maxi ska öppna sushibaren i slutet av maj.

– Det är många kunder som har frågat efter att kunna handla sushi i butiken och Ica har ett färdigt sushikoncept man kan sätta i butiken. Men vi vill hellre göra ett lokalt samarbete och vi vet att Takenaka är ett uppskattat sushiställe så det känns spännande, säger Anette Bengtsson, butikschef livs på Ica Maxi Flygstaden.

Satsningen innebär fem nya tjänster hos matbutiken.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här