Bilden är från en militärövning i Stockholm, men vi kanske får se liknande bilder i Halmstad under onsdagen när Hemvärnssoldater uppmuntras att gå i uniform på jobbet. Minus alla vapen, förhoppningsvis.
Bilden är från en militärövning i Stockholm, men vi kanske får se liknande bilder i Halmstad under onsdagen när Hemvärnssoldater uppmuntras att gå i uniform på jobbet. Minus alla vapen, förhoppningsvis. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

I dag går hemvärnssoldaterna i uniform på jobbet

Militärer överallt – har ryssen kommit till Halmstad? Nej, det är bara Hemvärnssoldaterna som bär uniform på jobbet för att hylla sig själva och försvarsmakten.

ANNONS
|

I dag, onsdagen den 29 maj, kan det hända att du stöter på några grönklädda soldater där du annars inte brukar göra det.

Anledningen är att Försvarsmakten ger samtliga samtliga hemvärnssoldater möjlighet att bära uniform på jobbet. Detta gör man för att synliggöra och väcka intresset för Hemvärnet och Försvarsmakten, samt för att sprida information till arbetsgivare dessa.

Varför just den 29 maj? Jo, det är hemvärnets födelsedag och även veterandagen. Aktiviteten kommer från och med i år vara återkommande varje år den 29 maj.

Hemvärnet består av cirka 21 000 soldater fördelat på 40 bataljoner runt om i Sverige.

ANNONS
ANNONS