Hydraulolja läckte ut vid bygge – dike grävs upp

En olycka inträffade under tisdagen vid ett bygge på Norra Utmarken. Hydraulolja sprutade ut från en maskin och entreprenören fick gräva upp ett dike för att städa upp.

ANNONS
|

Peab bygger, på uppdrag av Halmstads kommun, en ny gång- och cykelväg på Norra Utmarken. Vägen ska gå cirka 150 meter från korsningen mellan Jesperslundsvägen och Burmeistervägen, förbi Norra Utmarkens förskola och därefter ansluta till den befintliga gång- och cykelvägen.

Under tisdagen drabbades man dock av ett smärre bakslag i form av ett läckage från en maskin.

– Egentligen var det inget konstigt, hydraulikslangen på maskinen gick itu. I och med att det är rätt bra tryck i slangarna så sprutade det ut hydraulolja, men entreprenören har full koll på det, säger Lars Sellgren, byggledare på Halmstads kommun.

Man spred ut Absol för att suga upp hydrauloljan och snön hjälpte även till med att binda oljan, men man tvingas ändå att gräva upp diket för att bli av med oljan helt och hållet.

ANNONS

– Det kommer ändå bli besvärligt framöver med det tuffa vädret som är på väg in, men de kämpar på och bygger vidare, säger Lars Sellgren.

ANNONS