Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Husköpare kräver 100 000 för dolt fel

Den tillbyggda delen av det nyköpta huset var inte byggd på rätt sätt, hävdar köparna. Nu drar de säljarna inför rätta och kräver 100 000 i ersättning.

I besiktningsprotokollet påpekades det att det förekommit fukt i en skarv på källarväggen, mellan den ursprungliga delen och den del som byggdes till 2006. Men när paret hade köpt huset, och flyttat in i början av 2014, visade sig problemen vara än värre. 

Fuktproblemen växte sig allt större – och dessutom uppstod stopp i avloppet, vilket fick paret att misstänka att den tillbyggda delen inte var korrekt gjord. 

En besiktningsman kunde senare också konstatera att det utvändiga fuktskyddet inte var monterad på rätt sätt. Dessutom var avloppsledningen både felmonterad och feldimensionerad, vilket orsakade bakfall.

Köparna av huset har tagit in en offert som visar att det kommer att kosta 100 000 kronor att åtgärda problemen. Eftersom paret anser att det handlar om så kallade dolda fel vill man att säljarna av huset betalar för åtgärderna. 

De två parterna har uppenbarligen inte kunnat komma överens om saken, för köparna av huset har nu vänt sig till tingsrätten. I en stämningsansökan kräver köparna att säljarna betalar 100 000 kronor, plus eventuella rättegångskostnader.  

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här