Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hundratusentals kronor i stipendier till studenter

Studenter vid Högskolans utvecklingsingenjörsprogram belönades i fredags med stipendier ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond. Sammanlagt delades 320 000 kronor ut.

Stipendieutdelningen ägde rum i anslutning till studenternas avslutningshögtid som hölls på Halmstad Arena under fredagskvällen.

Det största stipendiet - Bästa examensarbete - på 100 000 kronor fick Alfred Bertilsson och Sofia Possfelt ta emot för projektet D4Active.

– Vi hade inte alls räknat med att vinna. Det är stort nog att vara nominerad, men att vinna känns helt fantastiskt, säger Alfred Bertilsson i ett pressmeddelande.

Projektet som de båda studenterna har jobbat med handlar om att utveckla produkter som kan ge typ 1-diabetiker en mer aktiv vardag. Nästa år ska det drivas vidare av nya studenter med Alfred Bertilsson och Sofia Possfelt som uppdragsgivare.

Stipendier ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond har delats ut sedan 2004. Förutom Alfred Bertilsson och Sofia Possfelt belönades studenter som läser både första, andra och tredje året på utbildningen för sina projekt.

LÄS MER: ”Bortglömda” studenter firades på arenan

LÄS MER: Tekniska studenter visade upp sina innovationer

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här