Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HP korar Halmstads bästa kebabpizza: ”För den som är bakis är denna den bästa!”

Tre tankar dyker upp när chefen plötsligt - i friskt tillstånd - frågar: ”Kan du hålla ett pizzatest på arbetstid?”
Den första tanken: Mår han bra?
Den andra: Detta hade aldrig hänt på public service.
Den tredje: Varför har vi inte gjort detta tidigare?
Det behövs i alla fall ingen betänketid - vi gör det nu!

Den tredje och kanske viktigaste frågan får sitt svar under testets gång. Vi återkommer till det, men här är en liten teaser: det har med hot och bojkott att göra. (Japp, du läste rätt).

Var finns Halmstads bästa kebabpizza?

Nu till huvudsaken: ska man kora Halmstads bästa kebabpizza, som vi ska göra i den heliga nyårsdagens namn, behöver man folk. Man behöver folk som kan svara på de brännande frågorna. Till exempel: borde det vara svamp på en kebabpizza? Hör sallad hemma på den? Är frågan om gyros kontra kebab anledning nog att säga upp bekantskapen med en vän?

Som du säkert förstår finns det olika svar på frågorna. Juryn kommer därför att presenteras en och en. Deltagarna är handplockade (med järnhand) för sina unika kvalitéer. De är dessutom ganska olika - så den som verkar mest lik dig kanske är den vars betyg du kan lita mest på.

Är du beredd? Det är dags att välja!

Möt den noga utvalda juryn - Mattias Karlsson först ut

Ditt val står mellan fem personer.

Den första kandidaten är Mattias Karlsson. Han är ledarskribent och ett självklart val i juryn. Han är redan professionell tyckare. Han tycker något varje dag. I tidningen är han uttalad liberal. Är hans smaklökar lika ideologiskt övertygade? Det verkar så. Är du som Mattias gillar du en överraskning eller två. Även på pizzan.

Värt att veta om Mattias är att det finns en flaska tabasco på redaktionen som Mattias använder till allt utom kaffet. Det får alltså gärna vara lite (läs: mycket) starkt.

Mattias Karlsson, liberal på alla sätt och vis. Bild: Roger Larsson
Mattias Karlsson, liberal på alla sätt och vis. Bild: Roger Larsson

Niklas Petersson - passionerad över pizza

Nästa deltagare är Niklas Petersson. Han beskriver pizza som något som ”ligger mig varmt om hjärtat”.

– Något som kanske förstör min palett för svensk kebab är att jag bott i både Turkiet och Tyskland, där kebab är kebab.

Niklas är alltså i sammanhanget juryns mest konservativa deltagare. Han vet vad han vill ha. Rätt kött. Rätt ingredienser. Jämfört med Mattias är han inte något fan av överraskningar. När det är champinjoner på en av pizzorna får Niklas en känslomässig reaktion:

– Jag känner mig lurad!

Tycker du att kebab är kebab? Då bör du söka efter Niklas betyg.

Niklas ”Kebab är kebab” Petersson. Bild: Roger Larsson
Niklas ”Kebab är kebab” Petersson. Bild: Roger Larsson

Tony Thorsell - äter med andakt

Det vore genialiskt men omoraliskt att be någon komma bakfull till testet. Men tanken är ändå att testet ska vara till någon slags hjälp vid den Stora Pizzadagen, nyårsdagen. Vem är egentligen sitt bästa jag då?

Nästa jurymedlem säger att han ”varit uppe väldigt sent igår för att simulera rätt känsla”.

Det är Tony ”All in” Thorsell vi pratar om. Om sin relation till pizza säger han att:

– Jag är inte den som har ätit flest, men jag har ätit med andakt varje gång.

Tony är stark. Tony är noggrann. Tony tycker att alla kettlebells under tio kilo är ”vigselringar”. Det kanske inte har något med testet att göra, men det säger ändå något om honom.

Vill du veta vad som sticker ut, vad som är stabilt och vad som går att lita på? Då är coach Tony någon för dig.

Tony Thorsell trodde inte han gillade svamp på kebabpizza - men ändrade sig mid-test! Bild: Roger Larsson
Tony Thorsell trodde inte han gillade svamp på kebabpizza - men ändrade sig mid-test! Bild: Roger Larsson

Cicki Gustafsson - fräschören

Låt oss gå över till testets solstråle. Cicki Gustafsson.

– Jag gillar pizza. Men med åren har jag blivit mer av en finsmakare och vill gärna ha färska råvaror, säger hon.

Jag ville ha med Cicki i testet för att allt med henne känns väldigt ”fräscht”. Att hon pratar om färska råvaror är därför ingen överraskning. Redan där bör du känna av om Cicki är din guide i pizza-djungeln. Är du inte säker än?

– Tomatsåsen är också viktig. Helst riktigt välkokt med vitlök... Den ska dofta!

Nu så!

Nyårsfestens mest självklara gäst - Cicki Gustafsson! Bild: Roger Larsson
Nyårsfestens mest självklara gäst - Cicki Gustafsson! Bild: Roger Larsson

Robin Harrysson - HP:s enda riktiga gourmet

Okej.

Är ni redo för le grand finale?

Robin Harrysson är det absolut mest exklusiva den här tidningen kan erbjuda i smakväg. Han beskriver sin relation till pizza kort och gott som ”förmodligen rätt ohälsosam”.

Vi kan berätta mer: Robin har som intresse att åka runt i Europa och äta vad vanliga människor skulle kalla ”fin mat”. På frågan hur många Michelinkrogar han ätit på svarar han:

– Jag har faktiskt tappat räkningen. Men ge mig en timme så ska jag nog kunna svara.

EN TIMME(!)

Vill du veta allt och lite till så är det Robin du ska lyssna på.

Här är han - mannen som har ätit på fler Michelinkrogar själv än vad övriga Halmstad gjort tillsammans. Robin Harrysson! Bild: Roger Larsson
Här är han - mannen som har ätit på fler Michelinkrogar själv än vad övriga Halmstad gjort tillsammans. Robin Harrysson! Bild: Roger Larsson

Nu har du allt du behöver veta inför testet - förutom kunskap om vårt urval.

Reglerna

Här kommer ett försvarstal:

Det är nyårsdagen. Vi måste ta vårt ansvar för din och andra Halmstadbors säkerhet. Du ska INTE ut och köra. Vi har bara valt pizzerior som erbjuder någon form av utkörning. Och eftersom att vi befinner oss på Strandgatan blir det bara pizzerior som kör ut centralt.

Vi måste dessutom sätta en gräns. Vi drar den vid tio pizzor. Det vore extremt oansvarigt att låta jurymedlemmarna äta mer och potentiellt behöva belasta sjukvården i dessa tider.

Se alla bilder från testet i bildspelet nedan:

Hot och bojkott

Och nu tillbaka till hotet och bojkotten, innan vi drar igång på riktigt:

Vi har årligen semmeltest här på HP. En jurymedlem, som vi på grund av ämnets känslighet har valt att hålla anonym, minns tillbaka:

– Ett år blev bagerierna så upprörda att de gick samman och bojkottade HP.

LÄS MER: Feldts semla dyrast men bäst i HP:s stora test

Försök att komma ihåg att detta bara är ett test. Alla tycker olika. Se bara på den sista pizzan. Robin gav den en etta medan Mattias, Cicki och Niklas gav den högsta poäng - en femma.

Fakta: Betygssystemet

Juryn hade en skala från 0-5 att betygsätta pizzorna med. Nivåerna såg ut så här:

5. Hallelujah! Den har allt!

4. Den är bra. Snudd på väldigt bra.

3. Det är en klassisk kebabpizza som gör jobbet.

2. Nja, inte riktigt vad jag hade hoppats på.

1. Något saknas..

0. Är det ens en kebabpizza?

Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Cleopatra • ”Det är bra tryck i den starka såsen!”


Cickis betyg: 3,5 <br> - Den här såsen var stark! Hade jag varit på restaurang hade jag beställt mer att dricka.

<br> Niklas betyg: 2,5
<br> - Tunn och fin botten på denna. Men jag saknar smaken av tomatsås...

<br> Tonys betyg: 2+
<br> - Det är ingen smak som tar över och sticker ut. Det är bra tryck i den starka såsen!

<br> Mattias betyg: 3
<br> - Imponerande rent symmetriskt! Och traditionell i smaken.

<br> Robins betyg: 2
<br> - Detta är en kebabpizza mall 1A. Standard.

<br> TOTALT: 13 (+)
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Costello • ”Gör sitt jobb och lite till”


Cickis betyg: 4
<br> - Generöst med ost och kött och fint med lite rödlök. Fin balans mellan ingredienserna!

<br> Niklas betyg: 3
<br> - Här känner man smaken av en mjuk och len kebabkrydda. Och en riklig/lagom mängd ost. Fin pizza som funkar att fylla bakishungern. Ett plus för mycket ost.

<br> Tonys betyg: 3+
<br> - Den här gör sitt jobb och lite mer därtill. Smakrik och välgjord!

<br> Mattias betyg: 5
<br> - Den här har många goda kvalitéer! Plus för pepperonin!

<br> Robins betyg: 3
<br> - Den här pizzan har en lite djupare smak. Lite mer umami på grund av löken. Fullt funktionell - snudd på bra!

<br> TOTALT: 18 (+)
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Medya • ”Oj så mycket fyllning!”


Cickis betyg: 3,5
<br> - Oj så mycket fyllning! Det är som att vara på djupt vatten - man ser inte botten!

<br> Niklas betyg: 2
<br> - Jag känner mig lurad! Det här är inte kebab. Det är gyros. Om jag beställer en kebabpizza vill jag ha kebab. Och inte champinjoner?
<br> - Men smaken är under omständigheterna godkänd.

<br> Tonys betyg: 4
<br> - Jag ger den plus för gyros! Och den är oväntat god för att ha svamp på pizzan.

<br> Mattias betyg: 4
<br> - Det här är en fyllig pizza! Bred palett och man känner till och med oreganosmaken. Imponerande!

<br> Robins betyg: 4+
<br> - Bra, slabbig bakfyllepizza. Komplett! Bjussig mängd topping.

<br> TOTALT: 17,5 (+)
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Pizzeria Pärlan • ”Det bästa med pizzan är smaken”


Cickis betyg: 2,5
<br> - Stora köttstycken - hade kunnat dela med hunden om jag hade någon.

<br> Niklas betyg: 1
<br> - Tyvärr är det för lite innehåll på den här pizzan för att den ska fylla min bakisfrusta. Den ser lite klen ut, men när man smakar den känner man att kebaben är väl lagad. Den ger dessutom lite mer rum för att känna tomatsåsen.

<br> Tonys betyg: 2
<br> - Den är i det tunnaste laget, enligt mig.

<br> Mattias betyg: 3
<br> - Den såg kanske lite futtig ut - men den var ju god! Det bästa med den här pizzan är verkligen smaken.

<br> Robins betyg: 1
<br> - Knappt godkänd för mig.

<br> TOTALT: 9,5
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Kärlekens pizzeria • ”Ordinär - men smaken är god!”


Cickis betyg: 2
<br> - Är det morot i pizzan? I den här pizzan slår lite ovanliga smaker igenom.

<br> Niklas betyg: 1
<br> - Det händer igen. Det är gyros och inte kebab!

<br> Tonys betyg: 2
<br> - Svårt att hitta ett superlativ. Såsen för tankarna till fish and chips?

<br> Mattias betyg: 2
<br> - Mitt helhetsintryck är att den är ganska ordinär - klassisk. Men smaken, den är god!

<br> Robins betyg: 0
<br> - Kanske lite för lite topping för min smak.

<br> TOTALT: 7
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Hawaii • ”Gör inga misstag”


Cickis betyg: 3
<br> - Här har de minsann använt något från örtgården! Fräscht!

<br> Niklas betyg: 3,5
<br> - Det är gyros igen! Men en klassisk en. Bra tomatsås och så lite krisp i kanten på pizzan.

<br> Tonys betyg: 3
<br> - Ingen smak som verkligen utmärker den - men den som har gjort den har heller inte gjort några misstag. Detta är ett säkert kort på nyårsdagen. Den gör ingen besviken!

<br> Mattias betyg: 3
<br> - Maffigt synintryck! Lite ”all over the place”.

<br> Robins betyg: 3
<br> - Stabil men kanske inget mästerverk. Svampig smak, inte så mycket annat som kommer fram smakmässigt.

<br> TOTALT: 15,5
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Cyrano • ”Enda jag orkar äta hela av”


Cickis betyg: 3+
<br> - Den tunnaste och mest färgglada pizzan. Och den enda jag skulle orka äta hela!

<br> Niklas betyg: 2
<br> - Det här verkar vara ett försök till en clash mellan finpizza och klassisk slabbig kebabpizza. Nja...

<br> Tonys betyg: 2
<br> - Mycket utseende och kosmetika. Helt klart snyggast, men fint yttre har aldrig lurat mig...

<br> Mattias betyg: 3
<br> - Smakar både gott och annorlunda. Möjligen är den inte kladdig nog för nyårsdagen? Men god i ett annat sammanhang.

<br> Robins betyg: 1
<br> - En fulpizza som försöker vara en finpizza. Lite plottrig och lite för mycket lök.

<br> TOTALT: 11 (+)
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Sperlings • ”Precis som man vill ha den!”


Cickis betyg: 4
<br> - Den flottigaste pizzan i testet. För den som är bakis är detta den rätta! Och för oss andra är det mycket pizza för pengarna.

<br> Niklas betyg: 3
<br> - Gyros igen! En hel del fett i denna vilket är att föredra på bakisdagen. Såsen är åt det bearnesiga hållet.

<br> Tonys betyg: 4
<br> - En annorlunda touch men med lite snits! Fettig - precis som man vill ha det!

<br> Mattias betyg: 4
<br> - Kraftfull! Och den smakar kryddigt.

<br> Robins betyg: 4
<br> - Rejält flottig med bra smak. Tummen upp! Bra bakfyllepizza.

<br> TOTALT: 19 - DEN TOTALA VINNAREN!
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Campino • ”Fin sås!”


Cickis betyg: 3
<br> - Kanske lite för lite fyllning för min smak.

<br> Niklas betyg: 3
<br> - Bra pizza överlag med fin sås!

<br> Tonys betyg: 2+
<br> - Basic kebabpizza. För den som är lite mer sparsmakad.

<br> Mattias betyg: 2
<br> - Jovars...

<br> Robins betyg: 2
<br> - Den sticker inte ut i sammanhanget.

<br> TOTALT: 12 (+)
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Milano • ”Det här är framtiden!”


Cickis betyg: 4 eller 5
<br> - Som en blandning mellan pizza och sallad. Inte alls så dumt! Men är det majo?

<br> Niklas betyg: 4 eller 5
<br> - JAPP! Här är en pizza som faller mig i smaken. Fint skuren kebab, bra sallad och fin botten.

<br> Tonys betyg: 2+
<br> - Vill man fejkkompensera för allt onyttigt ska man ta den här. Sallad på pizza behöver verkligen inte vara fel - men då ska man vara noga med att äta den direkt när den kommer.

<br> Mattias betyg: 5
<br> - Den här är lite svårtydd vid första anblick. Det är mycket av allt.
<br> - Efter att ha smakat den känner jag att det här är nytänk. Det här kan verkligen vara framtidens kebabpizza! Den står med ett ben i dåtid och ett ben i framtiden - hurra för det!

<br> Robins betyg: 1
<br> - Smakar mest sallad. De andra smakerna blir lite mesiga.

<br> TOTALT: 16 eller 18

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här