Hotfull elev ryckte loss hårtuss på skolkamrat

En konflikt mellan två elever på Österledskolan slutade med att en av dem stängdes av från skolan. Eleven ska enligt avstängningen både ha dödshotat skolkamraten och ryckt av en stor tuss av dennes hår.

ANNONS
LocationOskarström||

Den avstängda eleven hade enligt beslutet uppträtt hotfullt mot skolkamraten på sociala medier i ungefär en veckas tid när händelsen på högstadieskolan i Oskarström inträffade.

Eleverna ska ha börjat bråka verbalt med varandra redan på morgonen men skolpersonal fick kontroll över situationen. Senare samma dag sågs de dock igen varpå den avstängda eleven rusade fram mot sin skolkamrat. Nytt tjafs uppstod och två vuxna sprang fram för att avvärja bråket.

Den avstängda eleven ska då ha uttalat dödshot mot skolkamraten och därefter lyckats få tag i dennes hår och ryckt av en rejäl tuss. Enligt skolan krävdes det all kraft från vuxen för att stoppa eleven från att slå sin skolkamrat.

ANNONS

Eftersom skolan såg en risk för att eleven i fråga skulle fortsätta med sitt hotfulla beteende stängdes eleven av i tre dagar från fysisk närvaro på skolan. Hen fick i stället undervisning på distans.

Skolan motiverade också avstängningsbeslutet med att man behövde tid för att ta fram lämpliga åtgärder för en fortsatt skolgång.

HP har sökt rektor Ulla Rischel för en kommentar.

LÄS MER:Elev på Österledsskolan fälls för dödshot mot rektor

ANNONS