Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hotbox Burgers tillbaka efter stöld som lamslog företaget

Restaurangen som befinner sig i en svart container blev under fredagsnatten utsatta för koppartjuvar. Stölden orsakade stora problem och mat fick kasseras. Men efter frenetiskt arbete kunde de öppna upp samma kväll igen.
– Vi är up and running igen, säger delägaren Oskar Sellberg.

Hallandsposten kunde i fredags rapportera att nyöppnade Hotbox Burgers på Österskans hade utsatts för en nattlig kabelstöld. Någon gång under natten hade tjuvar kapat den 25 meter långa elkabel som försörjde restaurangen med ström. Ägarna Tuva Nilsson och Oskar Sellberg berättade att stölden skapade stora problem för dem.

– Det är en tredelad förlust. Dels är våra maskiner sönder, fritösen, kylar, frysar, router, datorer med mera. Vi är även tvungna att kassera all mat som fanns i restaurangen. Sen förlorar vi all försäljning tills vi kan öppna igen, berättade Oskar då.

Redan under fredagen kunde de åter öppna luckan och starta försäljningen igen. Initialt fruktade de att flera maskiner hade gått sönder under stölden då de ej startade när en ny kabel var på plats. Jorden i kabeln kapades först och strömmen flödade fritt in. Men maskinerna gick att rädda.

– Vi fick ligga på väldigt hårt för att fixa allt. Vi lyckades få hit en elektriker som kunde fixa maskinerna på plats. Vid 17-tiden lyckades vi få igång allting igen. Vi är väldigt tacksamma att elektrikern kunde komma, han hade dessutom semester, säger Oskar nu.

Att det blir en stor förlust för det unga företaget är klarlagt. Men exakt hur mycket är för tidigt att säga. Oskar berättar att de fortfarande håller på att räkna på det. Sedan stölden är paret på plats tidigt varje morgon för att kontrollera att allt står rätt till.

– Än så länge har vi fått ha kvar kabeln, den nya då, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Nystartade Hotbox Burgers utsattes för nattlig kabelräd

LÄS OCKSÅ: Hotbox Burgers expanderar – vill finnas över hela Sverige

LÄS OCKSÅ: Äventyrsgolf, glass och hamburgare ska ge Österskans nytt liv

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!