Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HFAB skänker tv till barnavdelning

En TV och två cromecasts ska göra vardagen lite roligare för patienterna på Hallands sjukhus barn- och ungdomsavdelningar i Halmstad. Det är HFAB och Paulssons konditori som samlat in pengar till gåvan genom att sälja semlor.

Under semelperioden i början av året tog Paulssons konditori fram en HFAB-semla som en del av en insamling. För varje såld semla gick tio kronor till en insamling för att ge något till barn- och ungdomsavdelningarna på sjukhuset.

– Vi ville göra en god gärning, både genom att gynna lokalhyresgästen och hjälpa våra hyresgäster att hitta till konditoriet och genom att samla in pengar till barnavdelningen, säger Sandra Troedson, kommunikation- och marknadschef på HFAB.

Ett liknande initiativ gjordes inför HFABs 75-årsfirande då man donerade pengar till barn- och ungdomsavdelningarna. I år samlades 6 500 kronor in och nu har personalen på avdelningen fått önska vad pengarna skulle gå till. Det som behövdes var en ny TV och ett par cromecast som gör att filmer och TV-program från mobilen kan spelas upp på en TV.

– Vi har inte så många kanaler och tänker att många av ungdomarna som ligger inne en längre tid vill se på sina vanliga program och strömningstjänster, säger Michael Kleman som är lekterapeut på Hallands sjukhus.

– Kan vi hjälpa barn och ungdomar som har det jobbigt är det något som vi vill göra. Det känns fint att göra något i den stunden, säger Sandra Troedson som gärna ser att HFAB fortsätter göra gott, på flera plan.

– Jag tänker att vi ska fortsätta hjälpa till där vi kan göra skillnad. Något som gynnar våra hyresgäster och som leder till en god sak. Sen kan det säkert göras på flera olika sätt, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här