Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HFAB rustar upp lekplatser för ”hemestern”

Klätterhus, karuseller, fotbollsmål och rutschkanor. Under våren har HFAB satsat extra på att rusta upp lekplatser runt sina fastigheter för att hyresgästerna ska kunna ”hemestra” lite roligare.

Redan i maj kunde många av HFAB:s hyresgäster och andra närboende se och ta del av de förändringar och nyheter som har skett på vissa av HFAB:s lekplatser. På Mickedala har ett bollplank ersatts av två riktiga fotbollsmål med nät och på Linehed har flera nya redskap tillkommit. Dessutom har 14 nya gungställningar monterats på olika håll i områdena.

– Det mesta av det här är en satsning som vi gör på grund av corona. Vi gör alltid löpande underhåll av våra lekplatser, men i år har vi skjutit till en del extrapengar just för att våra hyresgäster ska kunna hemestra lite roligare, säger Johanna Karlsson, teknisk förvaltare på HFAB.

Senare i sommar ser bostadsbolaget fram emot att kunna bjuda in till en invigning. Den är planerad för en hinderbana på Klackerup. Tanken med invigningen är också att hyresgästers barn ska kunna komma med idéer till kommande insatser på lekplatser.

– De kommer att kunna rita teckningar på hur de vill att lekplatserna ska se ut. Vi vill fortsätta att satsa på utemiljön nästa år, säger Johanna Karlsson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!