HFAB prisas för sin digitalisering: ”Fantastiskt kul”

HFAB:s arbete med att ta fram en digital kunskapsdatabas som ska göra det lättare för hyresgäster att hitta svar på sina frågor prisas. HFAB har vunnit Allmännyttans pris ”Den vita älgen”.

ANNONS
|

Allmännyttan, en bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga bostadsföretag över hela Sverige, bedriver sedan 2019 ett digitaliseringsinitiativ. Syftet är att accelerera digitaliseringen i allmännyttan och att allmännyttan och de bolag som deltar ska vara ledande inom digitalisering i fastighetsbranschen.

HFAB har, som en del av sitt digitaliseringsarbete, byggt upp en kunskapsdatabas på sin hemsida och på sitt intranät.

Nu prisas satsningen av Allmännyttan då HFAB tilldelas utmärkelsen ”Den vita älgen” i kategorien Initiativ till boende.

– Det är fantastiskt kul för hela vårt bostadsbolag och inte minst för oss som arbetat intensivt med att införa kunskapsdatabasen hos oss. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Sara Boslander, projektledare på HFAB, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Kunskapsbasen, som är AI- och datadriven, samlar frågor och svar kopplade till kunder på ett och samma ställe. Det innebär att det blir enklare för kunden att få svar på sina frågor direkt på hemsidan, samtidigt som det ger stöd åt medarbetare internt då det blir lättare att söka efter information.

– Jag är stolt över arbetet med vår kunskapsdatabas och alla medarbetare som har deltagit i projektet, säger Sandra Troedson, marknads- och kommunikationschef och uppdragsgivare till projektet.

ANNONS