I ett fönster fick hemsjukvårdspersonalen syn på en sömndrucken man som siktade på dem med ett gevär. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
I ett fönster fick hemsjukvårdspersonalen syn på en sömndrucken man som siktade på dem med ett gevär. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Kent Eng

Hemsjukvårdspersonal hotades med gevär

Under vapenhot fick hemsjukvårdspersonalen be om ursäkt och förklara att de kört fel. Mannen godtog ursäkten och visade dem sedan till rätt hus. Nu är han polisanmäld och händelsen har blivit ärende för Arbetsmiljöverket.

ANNONS
|

Händelsen inträffade i samband med ett hembesök hos en patient med andningsproblem. Patienten bor på landet utanför en mindre ort i Halmstads kommun och hemsjukvårdspersonalen körde enligt anvisningar på gps.

Framme vid huset som de trodde var patientens hörde de någon skrika ”vem är det som är här” — och i ett fönster på andra våningen fick de syn på en sömndrucken man med ett gevär riktat mot dem.

I anmälan till Arbetsmiljöverket uppges att en anställd – chockad över vapenhotet – fick förklara sitt ärende, uppge patientens namn och be om ursäkt för att de kört fel. Mannen godtog ursäkten, sänkte sitt gevär och pekade sedan ut patientens hus.

ANNONS

– De talade lugnande till mannen och åkte sedan därifrån och hem till patienten, säger Åsa Fant, vikarierande enhetschef på kommunens hälso- och sjukvårdsenhet.

Hon säger att det inträffade givetvis var en obekväm upplevelse för personalen, men att båda mår bra efter omständigheterna. Mannen är polisanmäld och händelsen har blivit ärende för Arbetsmiljöverket.

ANNONS