"Hemlig pojkvän" döms för misshandel

Den kille som polisen letade efter i en Halmstadfamiljs hus, fast att föräldrarna inte kände till dotterns ”hemliga pojkvän”, har nu dömts för två fall av misshandel.

ANNONS
|

Det unga paret hade träffats utan att flickans föräldrar visste om det. När den 17-åriga killen åtalades för två fall av misshandel mot sin flickvän förhördes hennes pappa. Han berättade då att polisen hade väckt familjen en morgon när de stormade deras hem i jakt på killen som föräldrarna då inte kände till.

LÄS MER:Polis stormade familjens hem i jakt på ”hemlig pojkvän”

Killen åtalades för att ha misshandlat flickan vid två olika tillfällen och Halmstads tingsrätt går nu på åklagarens linje och dömer honom till 40 timmars ungdomstjänst. Flickans berättelse om misshandeln, att hon blivit nedslängd i marken och slagen, stärks av vittnens uppgifter skriver tingsrätten i domen.

Brotten bedöms som misshandel av normalgraden och straffvärdet uppgår till några månaders fängelse. Eftersom killen var under 18 år när händelserna inträffade bestämmer tingsrätten straffet till ungdomstjänst istället för fängelse.

ANNONS
ANNONS