Sopkö. I helgen uppstod köer och irritation när det var trångt på Halmstads återvinningscentraler. Hem ser nu över öppettiderna. Bild: Peter Korpi
Sopkö. I helgen uppstod köer och irritation när det var trångt på Halmstads återvinningscentraler. Hem ser nu över öppettiderna. Bild: Peter Korpi

Hem tänker se över ­tipparnas öppettider

Långa köer och kaos. Halmstads Energi och Miljö AB har fått många klagomål på tipparnas öppettider efter förra helgen och ser nu över dem.

ANNONS
|

Vintertid är det lördagsstängt på Flygstadens återvinningscentral, den på Villmanstrand är stängd söndagar. Den tidiga våren har dock fått många att börja bygga och röja tidigare än väntat – vilket kraftigt har ökat belastningen på tipparna.

– Vi har fått många synpunkter efter helgen, då det var långa köer, säger Anders Bredfell, kommunikationschef på Halmstads Energi och Miljö AB (Hem).

Flera undrar varför det inte är stängt en vardag och i stället öppet hela helgerna då folk är lediga.

– Vi tittar på de möjligheterna. Men vi får många klagomål för att vi inte har öppet mer på vardagarna också, speciellt från företagare som vill komma redan klockan sju.

ANNONS

Hem har inte ekonomi att utöka öppettiderna hur mycket som helst, förklarar han. Man har krav på sig att effektivisera och i höstas tvingades man att säga upp personal.

– Vi jobbar för att förbättra öppettiderna och intäkterna. Men vi tror inte att vi kan höja taxorna för Halmstadborna mer, utan tittar på andra sätt, säger Anders Bredfell, som hoppas att de nya bommarna ska få företagarna att betala.

Sommartid har tipparna öppet båda helgdagarna. I år träder förändringen i kraft på lördag. Hem har också bestämt att öppna en timme tidigare, klockan nio, på helgerna under april och maj.

Tror du att det räcker?

– Tack vare bommarna så tror jag att det kommer att gå snabbare. Men jag är ganska säker på att det kommer att bli köer i fortsättningen också.

ANNONS