HeatoN del av e-sportsatsning i Halmstad

Med start i höst kommer LBS Kreativa Gymnasiet, också känt som Ljud- och bildskolan, storsatsa på e-sport. I dagarna stod det klart att LBS inleder ett samarbete med e-sportlegendaren Emil "HeatoN" Christensen.

ANNONS
|

Lagom till höstterminen drar LBS Halmstad tillsammans med fyra andra LBS-skolor igång sin första renodlade e-sportutbildning. Elever ska då drillas i allt vad som krävs för att bli proffs inom elektronisk sport, e-sport.

Nu har en viktig pusselbit i det arbetet blivit säkrad. E-sportlegendaren Emil "HeatoN" Christensen, aktuell i Mästarnas Mästare, ska vara med och bygga upp den nya utbildningen.

"HeatoN" skördade stora framgångar under början av 2000-talet och var under många år ansedd som världens bästa spelare i Counter Strike.

– Vi lägger ribban högt. Vi startar en superseriös utbildning och då behöver vi ett proffs som honom. Han har spelat på absolut världsnivå och är fortfarande manager för NiP (laget Ninjas in Pyjamas, red. anm.). Han har full koll på vad som krävs om man ska jobba med e-sport, säger Lotta Nordeng, kommunikationsansvarig för LBS.

ANNONS

E-sportlegendaren kommer finnas med i alla bitar i utbildningen. Han är med och bestämmer upplägget och kommer besöka skolorna flera gånger för att hålla föreläsningar och jobba med personalen för att alla ska kunna hålla sig uppdaterade.

– Det är en stor del av tänket. Han brinner för ungdomar och ser det som en möjlighet att få jobba med talangbasen för e-sporten i Sverige.

Och trots att många kanske tror det går utbildningen inte bara ut på att sitta och spela datorspel. För att bli en framgångsrik e-sportare krävs mycket fysisk och mental träning, kostlära och taktik.

– De bitarna runtomkring är minst lika viktiga om man ska klara av den belastningen. Sedan ska vi även jobba mycket med "code of conduct", hur man beter sig online. Vi vill bidra till att bättre onlineklimat genom att finnas med, i stället för att bara säga att vi inte står för det.

Den nya e-sportutbildningen kommer finnas på LBS i Halmstad, Varberg, Trollhättan, Nyköping och Kristianstad.

ANNONS