Här är Halmstadborna med högst inkomst

Topp 20-listan över Halmstadborna med högst inkomst innehåller både bekanta och nya namn. Personen som tjänat mest drog in nästan 9 miljoner kronor 2019. Bläddra i bildspelet för att se hela listan.

ANNONS
|

Uppgifter om Halmstadbornas inkomst är hämtad från årets taxeringskalender som som visar vad personerna tjänade under 2019. Höginkomsttagarna har rankats efter högsta fastställda förvärvsinkomst, det vill säga deras inkomst av tjänst plus inkomst av näring men minus allmänna avdrag.

Listan toppas av ett namn som förekommit på listan tidigare år, men inte som nummer ett. Edward Vasilcin är svensk företrädare för dataprogramföretaget Elasticsearch och den som hade högst inkomst i Halmstad 2019.

Män över 50 år dominerar listan, de flesta har styrelseposter eller företagsledande positioner. Endast fyra kvinnor finns med på topplistan och bara en person bland de 20 Halmstadsbor med högst inkomst är under 40 år.

ANNONS

Yngst på listan är Johan Blomkvist, en 36-årig tandläkare med egen mottagning. Äldst på listan är 77-åringen Lars-Göran Andrén, före detta vd och koncernchef.

Bläddra i bildspelet ovan för att se hela listan. I bildtexten framgår också hur mycket personen tjänat under året plus inkomst av kapital samt hur personen placerar sig på topp 100-listan över personer med högsta totala inkomst.

Tidigare års topplistor: 2018, 2017, 2016

ANNONS