Lars Söderblom Svensson, som driver Tempo Bäckagård, dementerar ryktet att butiken ska rivas och ge plats åt lägenheter.
Lars Söderblom Svensson, som driver Tempo Bäckagård, dementerar ryktet att butiken ska rivas och ge plats åt lägenheter. Bild: Johan Persson

Handlare dementerar rykte om rivning: ”Totalt felaktigt”

Tempohandlaren Lars Söderblom Svensson har mötts av rykten från kunder att hans butik ska rivas. Det stämmer inte, utan butiken ska hålla öppet precis som vanligt även i fortsättningen.

ANNONS
|

Personalen på Tempo i Bäckagård har mötts av oroväckande rykten under den gångna veckan. Stammisar har berättat att de har hört att butiken ska stängas för att den ska rivas och ge plats åt lägenheter. Det finns dock ett krux. Historien är helt påhittad.

– Det är totalt felaktigt. Det ska tydligen handla om någon anställd inom hemtjänsten som har berättat för sina brukare att vi ska stänga, och det ska då ha att göra med att hemtjänsten vill att brukarna ska handla online. Jag vet inte hur många eller vilka som har sagt det, men det ska i alla fall ha kommit från hemtjänstpersonal, säger Lars Söderblom Svensson, som driver Tempo Bäckagård.

ANNONS

Flera av butikens stammiskunder ska ha blivit oroliga, men de kan pusta ut. Butiken kommer hålla öppet även i fortsättningen. Under tisdagen gick butiken ut och dementerade ryktet på sociala medier och inlägget har fått en del uppmärksamhet.

– Vi har ganska många kunder, vi har ökat med 40 procent, och det är klart att de som börjat handla här och tycker att det är smidigt inte vill att butiken ska stänga. Vi fick bra respons, det är många som bryr sig, säger Lars Söderblom Svensson.

Utöver att skrämma upp de befintliga kunderna så kan rykten av den här sorten ställa till det ännu mer.

– Det drabbar ju faktiskt oss. Det kan finnas presumtiva kunder som inte har börjat handla här ännu, men som struntar i det om de tror att vi ändå ska stänga.

ANNONS