Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Han tog vinnarbilden i HPs fototävling

Johan Davidsson var bara ute och tog en promenad och utforskade nya platser. När han kom upp på Spritkullen fick han perfekt utsikt över vinteraktiviteterna i Grötvik. Hans översiktsbild över det frusna stenbrottet är årets vinterbild.

Se ett urval av alla inskickade vinterbilder här!

Årets vinterbildstävling har vållat ett enormt intresse bland er läsare. Cirka 600 bidrag mejlades in och ungefär 580 bilder taggades med #hpvinter på Instagram under de knappa två veckor som tävlingen har pågått. I slutändan kan dock bara en bild stå som vinnare och det har varit ett otroligt tufft jobb för juryn i år.

Johan Davidssons bild föreställande vinterlek i det frusna stenbrottet i Grötvik drog till slut det längsta strået.

– Jag åkte dit förra helgen, då när det var så fint väder, för att traska runt lite. Jag var först nere vi wakeparken, men gick sedan en runda runt Eketångaskogen. Då hamnade jag där uppe på Spritkullen av en slump, såg potentialen i utsikten och brände av några bilder, säger Johan Davidsson.

När han kom hem gick han igenom dagens bildskörd och fastnade för den här bilden. Han la ut den på sin sociala medier och skickade dessutom in den till SVT, som har visat upp den vid tre tillfällen i anslutning till väderleksrapporterna.

LÄS MER: Här är HP-läsarnas bästa vinterbilder

I slutet av förra veckan uppmärksammades han även på HP:s vinterbildstävling och skickade in bilden här med.

– Jag satt faktiskt och tittade igenom alla bilder efter att jag hade skickat in min bild och såg några som jag tyckte var starka konkurrenter. Men i och med de reaktioner jag hade fått och att den hade varit med i SVT så trodde jag faktiskt att jag hade en hyfsad chans.

LÄS MER: Samson är 2020 års historiska lussekatt

Johan, som till vardags arbetar som tjänsteman på Region Halland, har inte haft något större fotointresse tidigare.

– Jag har nog aldrig fotat så mycket som jag gör nu. Det blir mer nu när man kan göra det med telefonen. Det var en annan sak förr när man tog kort på semestern och sedan fick vänta i några veckor för att se hur bilderna blev, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är rätt roligt och inbillar mig att jag har lite känsla och kan se när det finns potential för en bra bild. Jag kan tänka mig att jag kanske kan lite mer än gemene man, men det är inget stort fritidsintresse.

Hans pris består av ett presentkort hos Ica värt 500 kronor.

LÄS MER: Vinnaren av årets vårbild visste inte att han tävlade

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här