En (Ulla)redig öl. Köpmeckat får sin egen ölässa.
En (Ulla)redig öl. Köpmeckat får sin egen ölässa.

Han satsar på ölmässa i Ullared

Nu är det klart att mässan med fokus på öl hålls i början på nästa år. – Vi ser ett stort intresse från utställare, vi är nästan fulltecknade, säger Peder Andersson, som är en av arrangörerna.

ANNONS
|

Peder Andersson, som äger Harrys och Stantons i Ullared, har gått och klurat på att anordna en ölmässa ett bra tag. Alla bitar i planeringen föll nyligen på plats och datumet är spikat. Den 24 februari nästa år slår mässhallen (gamla bilmuseet) i Ullared upp portarna.

–Det här med öl ligger i tiden. Det finns ett stort intresse. Det senaste året har vi satsat på destination Ullared. Handeln är det viktigaste, men här finns mycket annat att satsa på.

Mikrobryggerier från hela landet kommer att delta, men för de som inte är intresserade av öl kommer även vin och mat, som till exempel charkprodukter, att finnas tillgängliga.

ANNONS

–I Ullared finns det en blandad publik och vi kommer ha riktigt bra vinagenter och lokala matproducenter på plats. Men tyngdpunkten ligger på öl, säger Peder Andersson.

Mässan är ett samarbetsprojekt ihop med Fredrik Carlsson och Fredrik Almryd, som bland annat arrangerar den årliga öl- och whiskymässan i Falkenberg.

Även om trycket på mässan är stort enligt arrangörerna är Peder Andersson öppen för förslag.

–Någon med en spännande produkt finns det alltid plats för.

ANNONS