Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hamnkrogen i Grötvik riskerar sanktionsavgift

Hamnkrogen i Grötvik riskerar sanktionsavgift för att ägaren byggde innan han hade fått startbesked från byggnadsnämnden. Ken Karlsson medger att han gjorde fel.

– Jag drev ju krogen förra sommaren och då fick jag veta att jag kommande år kunde söka alla tillstånd via polisen. Jag skickade in en ansökan med rubriken ”tillfälligt bygglov” och fick besked att det var godkänt.

Men polisen godkänner bara upplåtelsen, efter att ha fått in yttrande från kommunen, samt serveringstillståndet. Själva bygglovsansökan ska gå till kommunens byggnadsnämnd.

”Mitt misstag”

– Det är helt och hållet mitt misstag. Men nu har jag fått bygglov till och med 30 september, säger Ken Karlsson.

Frågan om sanktionsavgift och hur stor den blir avgörs av byggnadsnämnden.

– Ärendet kommer däremot inte att hinna tas upp till nämndens sista sammanträde före sommaren, säger bygglovschef Katarina Finyak.

Om den som riskerar att drabbas av en sanktionsavgift rättar felet, det vill säga tar bort det olovligt byggda, innan nämnden behandlar ärendet slipper avgift. Det betyder att Ken Karlsson har tiden fram till byggnadsnämndens möte efter sommaren på sig för att vidta rättelse om han vill undvika sanktionsavgift.

”En dröm”

Ken Karlsson har ingen kritik mot kommunen när det gäller den här hanteringen, utan skyller bara på sig själv.

– På det hela taget har kommunen varit en dröm att ha att göra med för min del.

Hamnkrogen i Grötvik har redan öppnat för säsongen och enligt Ken Karlsson har man förberett sig för att gästerna ska kunna hålla social distans.

– Vi har ett kösystem utanför restaurangen och det är bordsservering. Nytt för i år är att det finns toaletter i serveringsbyggnaden.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här