Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Halmstadsborna är mest nöjda med räddningstjänsten

När Halmstadsborna får betygsätta kommunens verksamheter är det räddningstjänsten som kommer i topp.
– Jag tror att man känner att man kan räkna med oss, säger räddningschef Hans Ekberg.

Enligt invånarna är räddningstjänsten bäst av verksamheterna i Halmstads kommun, det visar den årliga medborgarundersökningen från Statistiska centralbyrån (SCB). Räddningstjänsten har fått högt betyg i undersökningen under flera år och har i år även fått bättre betyg än genomsnittet av alla kommuner som är med i undersökningen.

Räddningschef Hans Ekberg gläds åt resultatet och konstaterar att räddningstjänstens uppdrag är enkelt att uppskatta, medan andra verksamheter ofta är mer utsatta för kritik.

– Dels tycker jag att vår personal är väldigt måna om att vara behjälpliga. Sen är det så, vi kommer nästan alltid medan många andra insatser i samhället prioriterar bort. Vi kommer när folk verkligen behöver hjälp, då krävs det inte så mycket för att bli populär, säger han.

Märker ni av i ert vardagliga arbete att ni är uppskattade?

– Det tycker jag! Ibland får vi dagens ros och en del positiva åsikter, det är ganska sällan det är något negativt. Det händer att folk som vi har hjälpt kommer med en tårta efteråt.

Andra verksamheter som fått högt betyg i undersökningen är vatten och avlopp, kultur och renhållning och sophämtning. I botten av listan finns kategorin stöd för utsatta personer och äldreomsorgen. I undersökningen om hur kommunen är som en plats att leva i fick utbildningsmöjligheter högst betyg medan trygghet och bostäder fick sämst.

Undersökningen gjordes i höstas och 1 600 slumpmässigt utvalda Halmstadsbor fick möjligheten att vara med varav 38 procent svarade.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här