Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Cecilia Welin/arkiv

Halmstads kommun engagerar sig i prideparaden

Halmstad City Pride arrangeras i helgen. Men redan på onsdag tjuvstartar Halmstads kommun pride med flertalet aktiviteter.

– Halmstad City Pride är både en färgsprakande parad för att hylla rätten till att vara den du är men det är också ett tillfälle att lyfta viktiga frågor som vi inom kommunen arbetar aktivt och långsiktigt med. Jag vill välkomna alla invånare till Halmstads kommuns arrangemang i pride park under dagen säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mattias Uhrberg: ”En dag med kärlek från morgon till kväll”

Halmstads kommun tjuvstartar pride redan på onsdagen den 5 juni med en föreläsning på Nolltrefem om maskulinitetsbilder med representanter från RFSU Malmö.

På fredag arrangeras även föreställningen ”Komma ut” på Nolltrefem. Det är en HBTQ-monolog som framförs av Oskar Sternulf.

På själva pridedagen 8 juni finns många av kommunens verksamheter på plats, bland annat Hem, HFAB, biblioteken och Ung i Halmstad.

Samtliga kommunanställda har bjudits in att gå tillsammans i paraden under banderollen ”den inkluderande kommunen” – för att visa att de står upp för allas lika värde.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här