Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”6,4 miljoner är något mer än vad vi hoppats på och ett positivt besked”, säger Magnus Edman, vd för Halmstad City Airport. Bild: Jari Välitalo och Roger Larsson/Arkiv
”6,4 miljoner är något mer än vad vi hoppats på och ett positivt besked”, säger Magnus Edman, vd för Halmstad City Airport. Bild: Jari Välitalo och Roger Larsson/Arkiv

Halmstads flygplats får 6,4 miljoner i krisstöd

I somras lovade regeringen att tillfälligt stötta landets 22 regionala flygplatser, som alla drabbats hårt av coronapandemin. Nu är det klart att Halmstads flygplats får 6,4 miljoner kronor i krisstöd.

– Vi har vetat att Trafikverket fått i uppdrag att fördela 100 miljoner kronor, men har inte vetat hur mycket vi skulle få. 6,4 miljoner är något mer än vad vi hoppats på och ett positivt besked, säger Magnus Edman, vd för Halmstad City Airport.

Regeringens pengar har fördelats utifrån hur stor del av det totala inkomsttappet som respektive flygplats stått för. Fem flygplatser får mer pengar än Halmstad – Sundsvall, Växjö, Kalmar, Skellefteå och Jönköping.

Exakt hur mycket intäkter Halmstad City Airport kommer att förlora under 2020 återstår att se, men Magnus Edman konstaterar att antalet flygresenärer minskat med ungefär 80 procent.

– Vi är samtidigt glada över att ha fått igång trafiken igen. Det är inte alla regionala flygplatser som har det. Nu har vi i alla fall två turer om dagen med Air Leap till Stockholm.

Charterresorna har skjutits fram

Under sommaren flög även flygbolaget Amapola mellan Halmstad och Stockholm. Då trodde man också att charterresorna till Gran Canaria skulle komma igång under hösten, men resebolaget Tui har skjutit fram resstarten.

– Vinterns resor ligger bokningsbara och vi väntar besked om hur det blir i mitten av november, säger Magnus Edman.

Sedan tidigare är det bestämt att de planerade resorna till Turkiet flyttas fram till nästa sommar.

Räknar med att hålla budgeten

Halmstads Flygplats, som ägs av Halmstads kommun, gjorde redan förra året en förlust på 16,7 miljoner kronor.

– Vi brukar gå med förlust, men med de 6,4 miljoner som vi nu fått så ser vi ut att kunna hålla vår rambudget. Det är som det är med resandet och vi får jobba på utifrån det läget, säger Magnus Edman.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!