Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Halmstadprofiler firar valborg digitalt – i år igen

Vi går ännu en valborgsmässoafton utan storslagna firande till mötes. Hallandsposten och Halmstads kommun kommer även i år att sända ett digitalt valborgsfirande för att fira in våren på coronasäkert avstånd.

På valborgsmässoafton kan man se en digital version av Halmstads kommuns årliga valborgsfirande på hallandsposten.se. Temat på firandet är ”naturen, ljuset & våren” och det allra mesta är inspelat ute i naturen.

– När vi gjorde det förra året var pandemin så påtaglig och det var nyhetens behag att ställa om till digitalt, det blev en allvarsam ton. När vi bestämde oss för att genomföra ytterligare en digital vårhälsning vill vi göra det lite mer lättsamt och få en mer humoristisk ton. Vi ska inte prata så mycket om pandemin i år, säger kommunens projektledare Marcus Lundberg.

– Så mycket som möjligt är inspelat utomhus. Det har också varit så trendigt med hemester och att upptäck Halland, vi spinner vidare på den biten, fortsätter han.

Humorn och naturen kopplas ihop genom årets två konferencierer Josefin Johansson och Peter Bengtsson.

– Kombinationen av Peter Bengtssons enorma trädgårdsintresse och Josefin Johanssons härliga personlighet med tydlig anknytning till Halmstad ska leda oss genom det här firandet. Det ska bli hoppfullt och humoristiskt, säger Marcus Lundberg.

Klassiska inslag i digitalt firande

Valborg är ingen riktig valborg utan att våren sjungs in. Förra året stod Linnea Henriksson för en stor del av musiken, i år har hon lämnat över stafettpinnen till en annan känd Halmstadartist: Mariette. Sändningen kommer också att bjuda på körsång från kören Nova Cantica, som klippts ihop till som en mosaik av sångare. Årets vårtalare är Caroline Arvidsson som vann årets upplaga av Funkisfestivalen i Halmstad.

Marcus Lundberg beskriver förra årets digitala valborgsfirande som uppskattat av Halmstadborna, men hoppas ändå att vi snart kan återgå till ett mer traditionellt firande.

– Under den segdragna pandemin har vi blivit matade med digitala kanaler och envägskommunikation. Nu vill vi engagera oss och delta, det måste ske ett fysiskt möte så småningom. Hur bra vi än producerar så går det inte att slå en härlig vårkväll när man samlas och lyssnar på livemusik och körer. Det är min högst personliga åsikt men jag tror att jag får många medhåll.

Se reprisen: Så såg förra årets digitala firande ut!

Årets digitala valborgsfirande kommer att gå att se på hallandsposten.se på fredag kväll från klockan 19.30.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här