Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Halmstadkvinnans hotelser pågick under lång tid. I förhören skyller hon på att mannen provocerade henne så mycket att hon tvingades skriva dem.
Halmstadkvinnans hotelser pågick under lång tid. I förhören skyller hon på att mannen provocerade henne så mycket att hon tvingades skriva dem.

Halmstadkvinna förföljde sitt ex med kränkningar och hot – skickade 175 meddelanden på en dag

Under en och samma dag hann Halmstadkvinnan skicka 175 kränkande meddelanden till sin expartner. Andra dagar ”bara” strax över 100. Nu åtalas hon för olaga förföljelse. Hon nekar och skyller på psykoser.

Kvinnan och mannen har barn ihop och efter att de separerade har hon skickat massor av meddelanden via Messenger. Innehållet i dem är skrämmande läsning, gång på gång kallar hon sitt ex bland annat för pedofil, våldtäktsman och att hon ska se till att han får känna samma rädsla som hon känt och att han ska göra sig beredd att möta döden.

Kvinnan nekar i princip till brott, men medger att hon kan ha skrivit en hel del av meddelandena – men att det i så fall hänt under tiden som hon varit i en psykos.

I grunden skyller hon allt på exet, eftersom hon anser att han provocerar fram hennes ilska när hon inte direkt får kommunicera med deras gemensamma dotter eller träffa henne på de uppgjorda tiderna. Det ska i sin tur sedan ha lett till hennes psykiska hälsa vacklat vid olika tillfällen.

”...du får en plågsam död”

I polisutredningen beskriver mannen att hoten pågått närmast dagligen i två och ett halvt år. Bara under korta uppehåll på några dagar då och då har han sluppit kränkningarna och obehaget.

Åtalet mot Halmstadkvinnan omfattar meddelanden som hon skickat under ungefär sex månaders tid under 2020. I exemplen som åklagaren valt att lyfta fram i stämningsansökan finns uttryck som att: ”ja ska demolera ditt lilla ansikte”, ”horunge är du beredd . på att få känna skräck?”, ”ja ska se till att du får en plågsam död” och ”ja kommer spräcka ditt arsle”.

Upprepad kränkning

Kvinnan hot har också drabbat familjemedlemmar, enligt åtalet har hon också kränkt exets mamma och i förhören med kvinnan anger hon att eventuellt har hennes egna syskon haft tillfällen där de kunnat skicka meddelanden via hennes Messengerkonto.

Åklagaren poängterar i åtalet att hoten varit led i en upprepad kränkning av expojkvännens integritet och begär att tingsrätten ska inhämta ett läkarutlåtande enligt paragraf sju i lagen om särskild personutredning i brottmål.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här