Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/13

Halmstadgolfare mitt i ovädret i Thailand

Ovädret Pabuk har dragit in över södra Thailand. Mitt i blåsten och regnet befinner sig 39-årige Erik Blomqvist, som till vardags jobbar som golfutvecklare på Ringenäs golfklubb i Halmstad.

På annandagen förra året tog Erik flyget till Thailand för att skriva på en bok, reflektera och få lite tid för sig själv. De första dagarna spenderades på ön Koh Samui. Den 30 december styrde så Erik kosan vidare mot ön Koh Phangan och tog in på Panviman Resort nere vid stranden.

När Hallandsposten kommer i kontakt med Erik på fredagen befinner han sig dock i en villa uppe i bergen.

22 millimeter regn har redan fallit och det varnas för ytterligare 88 under kvällen lokal tid. Vinden ligger på 25 meter per sekund, och till kvällen kan det bli det dubbla.

– Jag vågar inte vara kvar nere vid stranden längre. Det finns risk för mudflow, det vill säga att landmassor flyttar på sig, när det regnar så här mycket, säger han och fortsätter:

– Men den här villan är placerad på berggrunden, så det känns tryggt och bra, säger han och förklarar att det är en tysk och en holländare som har bjudit upp honom.

För att behålla lugnet under ovädret har Erik hjälp av sin familj.

– Jag pratar mycket med familjen hemma i Sverige, och är väldigt tacksam för att de finns där och ger sitt stöd, säger han.

När väl ovädret är över är planen att hinna med ett besök på ön Koh Tao, innan planet hem lyfter den 19 januari.

Läs mer: