Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kul på Najaden. Micke Ek, Johan Lindegren, Christof Jeppsson och Rickard Bengtsson hoppas på massor av folk och mycket pengar till Musikhjälpen. Bild: Ann Katrin Norling
Kul på Najaden. Micke Ek, Johan Lindegren, Christof Jeppsson och Rickard Bengtsson hoppas på massor av folk och mycket pengar till Musikhjälpen. Bild: Ann Katrin Norling

Halmstadgalan bidrar till Musikhjälpen

Vad sägs om massor med musik, auktion på en unik skiva med Janne Schaffer och Lasse Åberg och fina vinster på biljetten? Allt detta lockar Halmstadgalan med på lördag.

Halmstadgalan är ett nytt evenemang med det enda syftet att få in så mycket pengar som möjligt. Pengarna går oavkortat till pågående Musikhjälpen vars tema den här gången är Alla har rätt att funka olika.

– Vi gör det helt enkelt för att vi har ett hjärta för våra medmänniskor. Dessutom är det fruktansvärt roligt, säger musikern Christof Jeppsson som tillsammans med Micke Ek är producenter för Halmstadgalan. I samarbetet ingår också Bea Lindell och Jens Norén.

På lördag kväll hoppas de på att fylla Kulturhuset Najaden med publik. Micke Ek tar hjälp av en fusklapp när han berättar om artistuppbådet som framförallt hör hemma lokalt.

Medverkar gör bland andra Kulturskolans grupp Danslust, syskonen von Sicard, Anna Lovdal, Funkisfestivalvinnaren Per Andersson, Teodor Ek och Hanna Åhrén, Milla Andersson, Lars-Åke "Snus" Svensson, Harpo (som för evigt förknippas med hitlåten "Moviestar"…), Alexander Strandell med flera. Christof Jeppsson kommer själv att uppträda med ett par låtar ur sin senaste skiva som kom i höstas. I pausen tar Dramalogen över och underhåller i foajén.

Medverkar på ett hörn gör också världskände gitarristen Janne Schaffer som spelat in en CD-skiva ihop med Lasse Åberg. Skivan är inte utgiven och auktioneras ut liksom en box med all musik som Janne Schaffer har gett ut och en biografi.

– Men tyvärr kan Janne Schaffer inte vara med oss personligen på lördag, säger Micke Ek.

Bland utropen kan också nämnas böcker och vinylskivor skänkta av Per Gessle och en tavla av Halmstadkonstnären Emil Olsson.

Christof Jeppsson och Micke Ek bidrar faktiskt för sjätte året till Musikhjälpens insamling.

– Tidigare år har vi spelat in en video som visats på sociala medier. Vi engagerade fyra företag som skänkte en krona var för varje visning. I år ville vi göra något ännu bättre och engagera mer folk. Nu är vi så taggade och alla medverkande ställer upp helt ideellt, säger Christof Jeppsson.

Kulturförvaltningen bidrar med gratis hyra av Najaden.

– Arrangemanget rimmar väl med hur vi tänker om att stötta det lokala kulturlivet, säger Rickard Bengtsson, samordnare på Najaden.

Drömmen är att kunna överräcka 100 000 kronor till Musikhjälpen.

– Når vi upp till beloppet är det fantastiskt, säger Micke Ek.

Biljetter finns att köpa på Hallandstrafikens butik på Mittpunkten och på Najaden inför evenemanget.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här