Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad.  Bild: Jari Välitalo
Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Halmstadforskare startar ny podd om USA

Tillsammans med forskare från Uppsala universitet och en USA-baserad journalist har Halmstadforskaren Frida Stranne startat podden "Amerikaanalys".

Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Hon har under flera års tid drivit bloggen "Amerikaanalys" tillsammans med Dag Blanck och Erik Åsard vid Uppsala universitet samt journalisten och författaren Karin Henriksson, som är bosatt i den amerikanska huvudstaden Washington D.C.

– Vi som driver Amerikaananlys.se har genom åren haft regelbundna Skype-möten, och vid något tillfälle kommenterade Erik Åsard att ”den här diskussionen skulle vi ju spela in, den kunde intresserade människor lyssna på”. Så föddes idén, att ge andra möjlighet att ta del av de fördjupande samtal som vi har och som vi tycker är viktiga. Vi ser fram emot att själva få sätta agendan för det vi vill prata om och som vi tycker är viktigt, säger Frida Stranne i ett pressmeddelande.

Tanken är podden ska ge en djupare förståelse för samhälle och politik i USA. Den initiala planen är att ett nytt poddavsnitt ska släppas varannan vecka under hösten. I början av nästa år är tanken att frekvensen ska öka till ett avsnitt i veckan.

– Vi som medverkar har alla olika kunskap och perspektiv och kan beskriva och förklara saker med en blick på både historien och samtiden. Frågor och händelser som kan vara viktiga att prata om är vid första anblick inte alltid helt uppenbara, men de kan hänga ihop och vi har möjlighet att fördjupa oss i detta, säger Frida Stranne.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!