Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Roger Larsson

Halmstad rankad fjärde bästa sommarstad

I en ny Sifoundersökning rankas landets tio bästa sommarstäder, där bad och strandliv verkar vara det största lockbetet.

Den nya Sifoundersökningen, som är beställd av SJ, visar att 59 procent av den svenska befolkningen väljer att semestra på hemmaplan i år, skriver Expressen. Samtliga tio av städerna som rankas på listan över vart svenskarna helst vill åka ligger nära kusten och Visby toppar inte helt oväntat listan över sommarens hetaste resmål – följt av storstäderna Stockholm och Göteborg.

Strandliv och bad verkar vara något av det som lockar semesterfirarna mest. Halmstad hamnar på fjärde plats i svenska folkets rankning, med Tylösand strand som det mest attraktiva resmålet i kommunen. På sjunde plats hittar vi Varberg där den tio mil långa kustlinjen tilltalar.

– Det vimlar av härliga sommarstäder som bjuder på allt från stadsliv och kulturevent till strand och bad. Det är roligt att fler väljer att semestra i Sverige och att fler än någonsin reser klimatsmart med tåg till sina sommarfavoriter, säger Tobbe Lundell, presschef för SJ, till Expressen.

Här är Sveriges främsta sommarstäder enligt svenska folket:

1. Visby

2. Stockholm

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Malmö

6. Karlskrona

7. Varberg

8. Ystad

9. Kalmar

10. Helsingborg

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här