Halmstad rankad fjärde bästa sommarstad

I en ny Sifoundersökning rankas landets tio bästa sommarstäder, där bad och strandliv verkar vara det största lockbetet.

ANNONS
|

Den nya Sifoundersökningen, som är beställd av SJ, visar att 59 procent av den svenska befolkningen väljer att semestra på hemmaplan i år, skriver Expressen. Samtliga tio av städerna som rankas på listan över vart svenskarna helst vill åka ligger nära kusten och Visby toppar inte helt oväntat listan över sommarens hetaste resmål – följt av storstäderna Stockholm och Göteborg.

Strandliv och bad verkar vara något av det som lockar semesterfirarna mest. Halmstad hamnar på fjärde plats i svenska folkets rankning, med Tylösand strand som det mest attraktiva resmålet i kommunen. På sjunde plats hittar vi Varberg där den tio mil långa kustlinjen tilltalar.

ANNONS

– Det vimlar av härliga sommarstäder som bjuder på allt från stadsliv och kulturevent till strand och bad. Det är roligt att fler väljer att semestra i Sverige och att fler än någonsin reser klimatsmart med tåg till sina sommarfavoriter, säger Tobbe Lundell, presschef för SJ, till Expressen.

Här är Sveriges främsta sommarstäder enligt svenska folket:

1. Visby

2. Stockholm

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Malmö

6. Karlskrona

7. Varberg

8. Ystad

9. Kalmar

10. Helsingborg

ANNONS