Halmstad Live begär att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva frågan om företaget ska få behålla sitt serveringstillstånd.
Halmstad Live begär att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva frågan om företaget ska få behålla sitt serveringstillstånd.

Halmstad Live rustar för strid om sitt serveringstillstånd

Kammarrättens beslut att dra in Halmstad Lives alkoholtillstånd kan komma att prövas igen. Nöjesbolaget har överklagat ärendet till Högsta förvaltningsdomstolen.

ANNONS
|

Turerna kring skandalomsusade Halmstad Live är inte över. Kommunens beslut att dra in nöjesbolagets serveringstillstånd överklagades till Förvaltningsrätten – som ansåg att det räckte med en varning och upphävde kommunens beslut.

Läs också: Halmstad Live får inte fortsätta servera alkohol

Nästa domstolsinstans blev Kammarrätten – som gick på kommunens linje och beslutade att Halmstad Lives serveringstillstånd skulle dras in. Kammarrätten såg bland annat allvarligt på att nöjesbolaget serverat alkohol på en lång rad evenemang som inte omfattades av deras ursprungliga tillstånd att servera alkohol.

Klarade inte lagens krav

Kammarrätten pekade också på att ekonomin i bolaget inte skötts med en sådan noggrannhet som alkohollagen kräver.

ANNONS

Men nu är alltså Halmstad Live berett på ännu en domstolsprövning och har överklagat Kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen. Det är fortfarande oklart på vilka grunder Halmstad Live vill att Högsta förvaltningsrätten ska pröva ärendet.

Vill fortsätta servera alkohol

Bolaget har via sin jurist bett om anstånd med att ange skälen för sin begäran. Halmstad Live begär också att man ska få fortsätta att servera alkohol tills vidare. Högsta förvaltningsrätten har ännu inte tagit ställning till den begäran.

Läs också: Halmstad Live fick miljonbidrag från Kulturrådet

Läs också: Halmstad Live granskas av Kulturrådet

Läs också: Flera skadade vid upplopp på Halmstad Live

ANNONS