Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/19

Halmstad har bästa stranden i Sverige – igen

Svenska folket har sagt sitt – den finaste och bästa stranden i hela vårt avlånga land finns i Halmstad! Ledtråd: Den börjar på T.

... och slutar på ylösand.

När svenska folket sagt sitt står Halmstad och Tylösand som vinnare av Sveriges bästa och finaste strand – för andra året i rad.

– Vi som bor i Halmstad har aldrig tvekat om vilken som är Sveriges finaste strand, men att även resten av svenskarna håller med är nog det bästa betyg man kan få, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand, i ett pressmeddelande.

I fjol fick stranden dela på förstaplatsen med Böda Sand på Öland, men i år står Tylösand som ensam kung av sand.

– Vi säger stort grattis till Tylösand som är väl värda en förstaplacering. Några av framgångsfaktorerna är självklart den fina sandstranden, den härliga semesterstämningen men kanske framför allt Hotel Tylösand som erbjuder pulshöjande after beach, bra restauranger och fina rum med utsikt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia som tillsammans med SIFO står bakom undersökningen, i ett pressmeddelande.

LISTAN:

Svenskarnas favoritstränder på hemmaplan

Tylösand

Böda Sand

Sudersand

Pite Havsbad

Skanör/Falsterbo

Skrea strand/Getterön/Sandhammaren/Tofta strand/Åhus strand

Knäbäckshusen/Sandhamn (Gotland)/Skansenbadet/Torö strand

Haverdal/Varamobaden (Motala)

Nordkoster

Smitingen (Härnösand)/Köpingsvik (Öland)

*Listan är baserad på resultat från SIFO-undersökningen som gjordes i början av juni 2018 där 1024 svenskar tillfrågades.