Halmstad håller färgstark festival med fart och fläkt

Tusentals besökare var på plats under Halmstad Cityfestivals första dag. Sockervadd, karuseller och langos var några av ingredienserna.

ANNONS
|

På stora torg är ett tillfälligt tivoli uppställt med karuseller och lotterier. Hög musik ljuder ur högtalarna och barn ropar högt när de färdas fram i de färgglada åkvagnarna.

– Det är roligt att det händer något. Här är mycket folk och det är fart och fläkt, sa Bengt Wernersson som var ute och spanade in vad som hände i stan.

Bi Janthaphuang och Ida Svensson var på plats med sina två barn. Deras 3-åring, Jin, hade fått en ansiktsmålning och åkte karusell medan Lee, nio månader, låg i barnvagnen och åt sockervadd.

– Det är riktigt kul att det är så mycket som händer här, och att det är aktiviteter på gator även utanför torget, säger Bi Janthaphuang.

ANNONS

10-åriga Surafiel Netsrab var på plats med sin familj. Han kastade pil på ballong och vann en uppblåst hammare.

– Jag träffade bara en, men jag blev ändå lite glad, säger han.

Amerikanska donuts, langos och churros fyllde några av vagnarna i stan.

Festivalen, som håller på i tre dagar, har ett fullspäckat schema. Förutom marknad och tivoli var det bland annat salsadans, wrestling show och live musikunderhållning på torsdagen.

HP:s ledarskribent Marianne Holm ledde en stadsvandring i lokaljournalistikens historia. Drygt 80 besökare gick med på turen som handlade om Tullkammarhusets, tidningens och pressfrihetens historia. Besökarna ställde frågor om alltifrån tidningsproduktion till pressetik.

I Kapsylparken kunde man se Batmobile 89 och Tumblern, två bilar från trilogin om Batman.

Fadi Ramadan var på Stora torg under kvällen med sin fru och tre barn.

– Vi tittar oss omkring och barnen leker. De är mycket glada över att vara här, säger han.

HP:s fotograf sammanfattade det hela rätt bra när han närmade sig stora torg.

– Är det langos i stan så vet man att det är festival.

ANNONS