Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads kommun ska ansöka om medlemskap i det näringslivspolitiska partnerskapet Greater Copenhagen, där Köpenhamn är motorn i projektet.

Halmstad går med i nätverk över landsgränser

Halmstads kommun går med som betalande medlem i nätverket Eurotowns under tre år och ska ansöka om medlemskap i Greater Copenhagen.

Kommunstyrelsen har beslutat att Halmstad ska gå med i det internationella nätverket Eurotowns under tre år, bland annat för att skapa förutsättningar för gemensamma projekt. Medlemskapet kostar 3 000 euro per år.

– Eurotowns kan vara intressant eftersom det är städer i vår egen storlek, framför allt i västra Europa, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande.

Eurotowns är ett mindre nätverk av 18 mellanstora städer i Europa.

Hur kan Halmstad dra nytta av det här samarbetet?

– Man kan jämföra hur man arbetar med integration, hållbarhetsfrågor, och näringslivsutveckling.

Nätverket kan göra det enklare för Halmstad att hitta internationella samarbetspartners när kommunen vill ansöka om EU-medel.

Kommunstyrelsen har även beslutat att Halmstad ska ansöka om medlemskap i Greater Copenhagen, som är ett näringslivspolitiskt partnerskap mellan kommuner och regioner i Östdanmark och Sydsverige.

– Greater Copenhagen tror jag blir grymt bra. Det är en stor grej om vi kommer med. Vi samarbetar gärna med Lund, Malmö och Köpenhamn, säger Anders Rosén (S) i kommunstyrelsen.

Han tror att både Greater Copenhagen och Eurotowns har större potential att lyckas än det skandalomsusade samarbetsprojektet West Sweden. Halmstads kommun gick ur West Sweden 2013 efter avslöjanden om tvivelaktiga spritnotor och polisanmälan mot en vd som tillskansat sig för hög pension.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!