Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tidsplan i fara? Skulle konflikten bryta ut om två veckor och bli utdragen så kan Halmstad Arena bli försenad. I nuläget räknar projektledningen med att anläggningen ska vara klar 15 november.

Halmstad Arena kan försenas av konflikten

Skulle byggkonflikten bli utdragen är det risk att Halmstad Arena försenas. Det menar Anjobygg AB som nu dragits in i konflikten via fackets strejkvarsel. Tidsplanen är redan snäv och lägger de 40 byggnadsarbetarna ner jobbet så kommer det att märkas.

Ännu är det lite väl tidigt att avgöra hur den uppseglande konflikten påverkar bygget av Halmstad Arena. Som HP berättade i går är syftet med fackets varsel att få fart på förhandlingarna med arbetsgivarparten Sveriges Byggindustrier. Totalt berör Byggnads varsel 3 363 personer i Sverige.

I Halmstad handlar det om ett 50-tal man som varslats.

Förutom Anjobygg med 40 byggnadsarbetare vid arenahallen berörs åtta byggjobbare hos Tage & Söner vid Andersbergs idrottshall.

– Stämningen är god bland jobbarkompisarna, säger Mikael Wernersson, facklig förtroendeman för Byggnads vid arenahallen. Vi får väl se om det här sätter press på arbetsgivarna för att få i‑gång förhandlingarna igen. De flesta av oss väntade nog på att det skulle komma ett varsel.

Mikael Wernersson tror också att Byggnads centralt valt ut arbetsgivare där ett varsel gör mest nytta. Skulle det uppstå problem med tidsplanen för Halmstad Arena så ökar det trycket på arbetsgivarna.

Byggnads sade upp sitt avtal med arbetsgivarna i september i fjol för att försöka få slå samman bygg- och anläggningsavtalen till ett gemensamt avtal. Men förhandlingarna och medlingsbuden har inte gett ett nytt avtal.

Utlöses strejken och den blir utdragen så lär tidsplanen för oss drabbas, säger Hans Ericsson, Anjobyggs projektchef för arenahallen. Men hur mycket den försenas eller hur andra följdverkningar kan se ut är för tidigt att spekulera kring.

Men skulle varslet träda i kraft 15 april så blir det inte bara Anjobygg som drabbas. Ett stort antal underentreprenörer är också sysselsatta i projektet. Totalt rör det sig om 120 personer som på olika sätt är involverade i bygget som beräknas vara klart 15 november i år.

cUtlöses strejken och den blir utdragen så lär tidsplanen för oss drabbas.

hans ericsson, Anjobyggs projektchef

Bild: Emma Gustafsson

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!