Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En mystisk munspelshjälte på ett Öresundståg i torsdags efterlyses av Hallandstrafiken. Bild: Frida Hedberg, Roger Larsson, Arkivbilder
En mystisk munspelshjälte på ett Öresundståg i torsdags efterlyses av Hallandstrafiken. Bild: Frida Hedberg, Roger Larsson, Arkivbilder

Hallandstrafiken efterlyser munspelande vardagshjälte efter att tåg fastnat

Ett utdraget elfel drabbade tågtrafiken förra veckan. En okänd person avdramatiserade situationen med att spela munspel. Hallandstrafiken efterlyser nu den mystiske munspelaren.

Det var på ett Öresundståg under torsdagen som personen bjöd på blues med sitt munspel. Tåget stod still mellan Halmstad och Falkenberg och innan andra transporter anlände för att ta resenärerna vidare ska oro och irritation uppstått på tågvagnarna.

På en av vagnarna ska stämningen blivit bättre och lugnare när en av resenärerna plockade fram ett munspel. På Hallandstrafikens Facebooksida skriver man att ”Legenden säger att personen lugnade en hel vagn med sin munspelsblues”.

– Vill gärna uppmärksamma personen för den fina insats som gjordes med där på tåget, säger Hallandstrafikens press- och informationschef, Peter Gyllander.

I samma Facebookinlägg efterlyser man nu musikanten för att kunna rikta ett personligt tack.

– Vi är inne i detektivfasen nu, kan man säga, säger Peter Gyllander.

Hur planerar ni att tacka personen?

– Det beror på lite var personen bor. Är det i Bromölla är ju inte en sommarbiljett till så stor glädje, men något vill vi verkligen göra.

Vad belöningen kommer att bestå av är ännu inte klart.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här