Hallandstjejer råkade ut för skräckfärd

Åkturen på Liseberg blev en spännande upplevelse för Halmstadtjejen Carolina Bengtsson och hennes kompis Jennica Arvidsson från Laholm. Kanske lite väl spännande eftersom vagnen de åkte i tog eld.

ANNONS
|

När de båda väninnorna i helgen ville få en tur utöver det vanliga bestämde de sig för att testa Balder, en berg- och dalbana som flera gånger röstats fram som en av världens bästa av internationella experter.

– När vi satte oss i vagnen kände vi direkt att det luktade bränt, men vi trodde bara att det var något som var överhettat, säger Carolina Bengtsson.

När vagnen var på väg uppför den inledande branta backen märkte de till sin förskräckelse att det brann på golvet och tjejerna började skrika för fulla halsar.

– Vi fick panik och skrek ”det brinner, det brinner”. Vi var rädda att flammorna skulle slå upp och sprida sig. Flera andra skrek också men ingen i personalen hörde oss.

ANNONS

När de kom upp för den 36 meter höga inledningen bar det av utför – i 90 kilometer i timmen. De decimeterhöga flammorna mellan fötterna försökte de förgäves stampa ut under de två minuter som färden pågick.

– Det var väldigt många tankar som hann fara genom huvudet under den tiden, säger Carolina Bengtsson.

Väl nere igen stod ett annat tåg på stationen och det dröjde innan någon ur personalen drog fram en slang och släckte elden. Flera personer i den fullsatta vagnen var skärrade och några av barnen grät.

Enligt Anders Fridehäll, som jobbar med service och säkerhet på Liseberg, fick ett 20-tal chockade besökare prata av sig och attraktionen togs ur bruk under en timme.

– När teknikerna undersökte vagnen hittade de en vanlig tändare under golvet. En teori är att det läckt ut gas som sedan antänts och bränt plasten, säger Fridehäll och fortsätter:

– Det var en otrevlig incident och vi vill gärna att tjejerna tar kontakt med oss så att vi får reda ut det här.

Varken Carolina Bengtsson eller hennes kamrat brände sig av lågorna, men det lär dröja innan de åker berg- och dalbana igen.

– Inte än på ett tag i alla fall, säger Carolina Bengtsson.

ANNONS
ANNONS