Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Hallands konstskolas elevutställning

I onsdags öppnade Hallands konstskolas årliga elevutställning med vernissage. I det vita gamla skolhuset bjöds allmänheten på olika verk och konstformer från båda första och andra årskullen.

En av eleverna som ställer ut är Oskar Syrén som under sitt första år testat på tekniker som teckning, måleri, skulptur och torrnålsgravyr med mera.

- Jag är i grunden byggnadsantikvarie och har mycket teoretiska kunskaper men nu har jag fått möjligheten att utveckla min förmåga att skapa egna bilder, säger Oskar Syrén och håller upp ett halsband i silver som han gjort själv.

Motivet är gatumönstret av Lunds stadskärna där han en gång i tiden gick i gymnasiet. Det är dessa mönster som återkommer i många av hans skapelser och som blivit lite av hans uttryck i konsten. Arkitektur och stadsmiljöer.

- Stadskärnans former är något som återkommer i många av mina verk. Här är en målning som är inspirerad av Halmstadsonen och konstnären Olle Bærtlings karaktäristiska trianglar och obekväma färgskala.

Verket i akryl har Oskar Syrén döpt till "Bærtling i Köpenhamn" och i målningen träder Köpenhamns gatumönster fram.

Från några mörka rum hörs ljud och musik. På vita väggar eller på svart plast, så visualiseras videokonst. En konstform som andraårseleven Gabriella Petersson tagit till sitt hjärta.

- Jag har äntligen funnit mig själv, hittat någon som jag inte visste fanns inom mig, säger hon.

Utöver videokonst så är det även performance som hon satsat på att utveckla under sitt andra och sista år på konstskolan.

- Performance är ett uttryck med den egna kroppen eller någon annans. Ibland endast live eller så ser man bara spår av det. Videokonst kan vara en dokumentation på det som hänt, så beskriver Gabriella Petersson snabbt konstformen.

Elevutställning på Engelbrektsgatan 30 håller öppet till och med söndag den 24:e maj.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!