Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Carin Rudehill/arkiv
Bild: Carin Rudehill/arkiv

Höstlovet erbjuder aktiviteter för alla smaker

Under höstlovsledigheten bjuds det på ett fullspäckat schema för den som inte vill gå sysslolös. Under tio dagar bjuder Halmstads kommun in skollediga barn och ungdomar till aktiviteter med allt från spökjakt till graffiti och fiske.

Fram till och med söndagen den 1 november erbjuder kommunen aktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Bland de aktiviteter som arrangeras finns det något från varje kategori, såsom sport, skapande och musik. Listan med aktuella aktiviteter är lång och hela programmet går att hitta på kommunens hemsida.

På kulturhuset Nolltrefem börjar under tisdagsförmiddagen ett skrivarläger, för ungdomar mellan 14 och 18 år, som kommer att pågå under två dagar. Under kvällen samma dag blir det kulturaktiviteter med halloweentema, för ungdomar mellan 12 och 25 år, på Mums kulturkafé.

Under onsdagen blir det för den som vågar en spökjakt på Mjellby konstmuseum. För den sportintresserade bjuds det på Boule i Stålhallen bakom Kattegattgymnasiet och golf på Ringenäs Golfklubb.

Läslov för den lässugne

Sedan 2016 har höstlovet även kommit att gå under namnet läslovet, just för att främja läsandet hos unga. För den som är sugen på att ge sig in i böckernas värld erbjuder Stadsbiblioteket flertalet aktiviteter.

Yvette Gustafsson är serietecknare och har gjort serierna Zak & Ting och Feltänkt kommer under tisdagen på besök. Då erbjuds barn mellan 10 och 13 år en workshop där Yvette visar hur man kan teckna sin egen karaktär som sedan får bli en egen serie.

– Tidigare har vi haft tillfällen där de fått testa på att rita Manga men den här gången ville vi testa något nytt, berättar personalen på Stadsbiblioteket.

För den som hellre lyssnar på spökhistorier än att skapa dem så finns det även tillfälle för det. Under fredagen kommer Halmstadartisten Hampus Carlsson att berätta rysliga spökberättelser för barn mellan 6 och 9 år.

– Vi brukar ha högläsning för barn men nu kommer Hampus Carlsson, som är mycket på Nolltrefem annars, och håller i den.

För den som inte får nog av Hampus Carlsson finns det fler aktiviteter där han dyker upp. Under tisdag och torsdag sker aktiviteten ”Återskapande med Hampus Carlsson”. Workshopen går ut på att ungdomarna tar med sig egna kläder som de vill göra om till mer personliga plagg och på så sätt återskapa dem. Det kan handla om att måla jackor, sy om skjortor eller spreja skor.

Testa något nytt

För den som vill testa på något nytt och aldrig har hört talas om sporten iado så kommer här ett ypperligt tillfälle för att lära sig. Iaido är en gammal träningsform där man tränar själv med ett svärd likt det som samurajer gjorde i det gamla Japan. Under söndagen kommer Shogun Jujistu i Halmstad bjuda ungdomar från 15 års ålder på ett smakprov på hur de tränar iado.

Andra sporter som kan locka i dagarna är luftgevärsskytte, klättring, boule och bågskytte. Vilka datum och tider som gäller för alla höstlovsaktiviteter finns att hitta på kommunens hemsida .

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!