Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 15-åring döms för att ha stulit ett par airpods av sin skolkamrat.
En elev på Vallåsskolan blev bestulen på ett par trådlösa hörlurar av märket Apple till ett värda av drygt 1500 kronor. Bild: Marcio Jose Sanchez

Hörlurstjuv fastnade på övervakningskamera

15-åringen nekar till att han stulit ett par exklusiva trådlösa hörlurar trots att han fångats på film när han rotar igenom skolkamratens väska. Nu dömer Halmstads tingsrätt honom till ungdomsvård.

En skoldag i februari upptäckte en elev på Vallåsskolan att hans trådlösa hörlurar, ett par airpods värda drygt 1500 kronor, hade försvunnit ur hans väska. Eleven trodde först han hade tappat hörlurarna. Det visar sig senare att dem blivit stulna och att händelsen fastnat på film.

Hörlurarna försvann under tiden eleven spelade biljard i skolans uppehållsrum under en rast. Film från en övervakningskamera visar en annan 15-årig kille på skolan som rotar i en väska som eleven lagt ifrån sig i närheten av biljardbordet. Eleven såg vad 15-åringen gjorde och bad honom att lägga tillbaka väskan.

När eleven återgår till biljardspelaren tar 15-åringen tag i väskan igen. I domen skriver tingsrätten att det på filmen från övervakningskameran går att se att 15-åringen stoppade ner något i sin ficka och sedan rusade iväg.

15-åringen nekar till brott och hävdar att han letade igenom skolkamratens väska för att han ville låna en telefonladdare. Att han sprang från platsen förklarar han med att han hade bråttom till en lektion. En förklaring som tingsrätten inte köper och som inte stämmer överens med hans schema. När han i förhör fick frågan om varför han misstänks ha stulit hörlurarna svarade han ”inte fan vet jag”.

Nu döms 15-åringen av Halmstads tingsrätt till ungdomsvård och att betala skadestånd. Ungdomsvård innebär i detta fall att 15-åringen vid flera tillfällen ska samtala med socialrådgivare, bland annat om moral, etik och konsekvenserna av kriminalitet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!